info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan Devam Dedi

Galatasaray, final serisinin ilk iki maçında Caferağa’da boyun eğdiği Fenerbahçe’ye Abdi İpekçi’de şans tanımadı, durumu 2-1 yapıp şampiyonluk için umutlandı. Sarı-kırmızılı ekipte Taurasi 34 sayı atarak yıldızlaştı


Galatasaray Medical Park, Kadınlar Ligi final serisinin 3. maçında Fenerbahçe’yi Abdi İpekçi’de 92-86 yenmeyi başardı, 3 galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı final serisinde durumu 2-1 yaptı.
Pondexter ile Taurasi’nin karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 4. dakika 8-8 geçilirken, Şaziye ve Işıl’dan gelen üçlükler Aslan’ı öne taşısa da Fowles’ın 2. faule ulaşması, Fenerbahçe’nin boyalı alanı Matovic ile daha iyi kullanmasını sağladı, benchten gelen Bahar, art arda sayılar bulsa da, ilk periyodu Birsel’in son saniye basketiyle 23-21 önde bitiren Fenerbahçe oldu.  12. dakikada Fenerbahçe 28-23’lük üstünlüğü kursa da, Galatasaray,  devre sonunda rakibini yakaladı: 41-41
Üçüncü çeyrekte daha etkili olan Galatasaray Medical Park son çeyreğe 66-60 üstün girmeyi başardı.
Pondexter ile maçtaki 2. üçlüğünü bulup, farkı 3 sayıya indiren Fenerbahçe, dışarıdan düşük yüzde ile atmayı sürdürünce Taurasi ile oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Medical Park, 35. dakikada 78-70 öne geçti. Kalan sürede farkı 4 sayıya kadar indirmesine rağmen Taurasi’nin müthiş oyununa çözüm bulamayan Fenerbahçe, taktik faullerden de sonuç alamayınca mücadeleyi 92-86 kazanan Galatasaray, seride durumu 2-1 yaptı.

Protokolde gerginlik
Karşılaşmayı, locadan izleyen Fenerbahçe’nin kadroya giremeyen 3 oyuncusuna,  sarı-kırmızılı taraftarlar tepki gösterdi. Protokol tribününde bulunan Fenerbahçe cephesinden bir kişinin, oyuncuları yanlarına getirmek için aşağıya inmesiyle olaylar çıktı. İnen kişinin ‘Kızlara maçı izletmiyor musunuz, ayıp değil mi?’ sözlerine sert karşılık alınca yumruklar konuşmaya başladı. Kısa süre yaşanan arbede protokol tribününe de yansıdı. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’a laf atan bir kişiye Basketbol Şube Sorumlusu Semih Özsoy’un tepki göstermesi ile de sinirler gerildi.
Ucuz atlattılar
Final serisinin 2. maçı sonrasında yaşananlar nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından savunmaları istenen Galatasaray Medical Park oyuncusu Diana Taurasi ile Nevriye Yılmaz’a para cezası verildi. Karşılaşma sonrasında Diana Taurasi, iki elinin orta parmağını tribünlere göstermiş ve bu objektiflere yansımış, Nevriye Yılmaz ise basın tribününün önüne gelerek, hakemler hakkında ağır küfürler savurmuştu. Disiplin Kurulu Taurasi’ye 10 bin, Nevriye’ye ise 5 bin lira ceza verdi.
4. maç yarın İpekçi’de
Final serisinin 4. maçı yarın yine Abdi İpekçi’de oynanacak. Seride 2-1 önde olan Fenerbahçe kazanırsa art arda 7. şampiyonluğuna ulaşacak. Ancak sarı-kırmızılı ekip, rakibine bir kez daha üstünlük kurarsa, şampiyonu belirleyecek karşılaşma, pazar günü saat 16.00’da Caferağa’da oynanacak.