info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eskişehirspor - Galatasaray: 1-2

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 19. hafta son maçında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor’u 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 19. hafta kapanış maçında Eskişehirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede Galatasaray, Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.
 
Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Umut Bulut ve 87. dakikada Selçuk İnan atarken, Eskişehirspor'un tek golünü ise 27. dakikada Ibrahim Sissoko kaydetti. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Galatasaray 42 puana yükseldi ve Fenerbahçe'nin berabere kaldığı haftada zirve ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. 15. sıradaki Eskişehirspor ise 17 puanda kaldı.
 
 
Stat: Eskişehir Atatürk (Evsahibi Tribün Kapatma)
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Satman
 
Eskişehirspor: Boffin, Mustafa Yumlu, Sezgin Coşkun, Kamil Çörekçi, Özgür Çek (Dk. 89 Kaan Kanak), Toko, Lawal, Sissoko (Dk. 90+1 Causic), Sezer Öztürk (Dk. 76 Emre Güral), Serdar Özkan, Mori
Teknik Direktör: Michael Skibbe
 
Galatasaray: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Telles (Dk. 73 Bruma), Chedjou, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş (Dk. 46 Olcan Adın), Emre Çolak, Tarık Çamdal (Dk. 89 Yasin Öztekin)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller: Dk. 27 Ibrahim Sissoko (Eskişehirspor); Dk. 20 Umut Bulut, Dk. 87 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 90 Sezgin Coşkun (Eskişehirspor); Dk. 42 Felipe Melo, Dk. 89 Hakan Balta (Galatasaray)
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Galatasaray, geçen 28 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası maçında deplasmanda 1-0 yenildiği Eskişehirspor ile bu kez lig maçında yine deplasmanda karşı karşıya geldi.
 
Burak Yılmaz kadroda yoktu
 
Galatasaray kafilesi maçtan bir gün önce özel uçakla Eskişehir'e geldi. Kafilede ağrıları olduğu belirtilen golcü futbolcu Burak Yılmaz yer almadı. Sarı-kırmızı teknik heyet ve futbolcular maçın başlama saatinden yaklaşık 2 saat önce polis eskortu eşliğinde otobüsle karşılaşmanın oynanacağı Eskişehir Atatürk Stadyumu'na getirildi. Karşılaşma nedeniyle polis stadyum çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Galatasaray'a 800 bilet
 
Eskişehirspor'un Gaziantepspor maçı nedeniyle aldığı tribün kapama cezası nedeniyle Galatasaray karşılaşmasında ev sahibi takımın taraftarları için Asker Hastanesi tarafı olan A Kale Arkası Tribüne 395, Atatürk Meslek Lisesi tarafı B Kale Arkası Tribüne de 850 Eskişehispor taraftarlarına yer ayrıırken, Galatasaraylı taraftarlar için ise 800 kişilik Misafir Tribün tahsis edildi. Eskişehirsporlu taraftarların olduğu A ve B kale arkası tribünlerin biletleri 50 liradan, Galatasaray taraftarları olduğu Misafir Tribünün biletleri ise 200 liradan satıldı.
 
Maçı toplam 325 taraftar izledi
 
Karşılaşmayı sadece 25 kadar Galatasaray taraftarı ile 300 kadar da Eskişehirspor taraftarı izledi.
 
Meşalelerle karşılama
 
Tribün kapama cezası nedeniyle stadyuma giremeyen çok sayıda Eskişehirspor taraftarı, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri önünde Eskişehirsporlu futbolcuların içinde bulunduğu otobüsü meşalelerle karşıladı. Taraftarlar oluşturdukları araç konvoyu ile Atatürk Stadyumu'na kadar takım otobüsüne eşlik etti.
 
Skibbe ve Hamzaoğlu birbirlerine şans diledi
 
Daha önce Galatasaray'ı da çalıştıran Eskişehirspor'un Teknik direktörü Michael Skibbe, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile tokalaşarak birbirlerine başarılar diledi. Skibbe, Galatasaraylı bazı futbolcularla da tokalaştı.