info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.9766
Dolar Satış
:
34.0379
Euro Alış
:
37.9182
Euro Satış
:
37.9865
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslanlar Gibi Veda

Aslan, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında R.Madrid i 3-0 mağlubiyetin rövanşında 3-2 mağlup etti.

 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Real Madrid'i 3-2 mağlup etti. İlk maçta rakibine 3-0 mağlup olan temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş oldu.
 
Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Real Madrid, 7. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, 57. dakikada Emmanuel Eboue ile skoru 1-1'e getirdi. 70. dakikada Wesley Sneijder, 72. dakikada da Didier Drogba'nın golleriyle sarı kırmızılı takım 3-1 öne geçti. 90. dakikada Real Madrid'den Alvaro Arbeloa kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 90+3. dakikada Cristiano Ronaldo, maçın skorunu ilan eden golü attı: 3-2. Real Madrid bu skorla yarı finale yükselirken, Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.
 
Real Madrid'de Arbeloa, 90. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
 
-Yine Real Madrid-
 
"Devler Ligi"nde 12 sezon aradan sonra çeyrek final gören sarı-kırmızılılar, 12 yıl önce olduğu gibi yine Real Madrid engeline takıldı.
 
İspanyol ekibine karşı ilk maçı deplasmanda 3-0 yitiren "Cim Bom", kendi seyircisi önünde 3-2 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.
 
Bu arada, Galatasaray-Real Madrid eşleşmesindeki maç sonuçları, 12 yıl öncekilerle aynı oldu. O zaman ilk maçı İstanbul’da 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, deplasmanda 3-0 yenilmişti.
 
-Galibiyet golleri ikinci yarıda geldi-
 
Galatasaray’ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi.
 
Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo’nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba’nın golleriyle bir anda skoru 3-1’e getirdi.
 
Tur için ümitlenen "Cim Bom", tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo’nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.
 
-Türk Telekom Arena’da 2. Avrupa galibiyeti-
 
Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid’i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu.
 
Türk Telekom Arena’da Avrupa’da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.
 
-İlk goller Ronaldo’dan- Galatasaray, çeyrek finaldeki Real Madrid eşleşmesinde her iki maçta da ilk golleri Cristiano Ronaldo’nun ayağından ağlarında gördü.
 
Santiago Bernabeu Stadı’nda 9. dakikada Real Madrid’i 1-0 öne geçiren Portekizli golcü, Türk Telekom Arena’da ise 8. dakikada yine maçın ilk golüne imza attı. Ronaldo, 90 2. dakikada bir kez daha ağları havalandırarak iki maçta Galatasaray’a 3 gol kaydetmiş oldu.
 
Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer aldı.
 
-İspanyol takımlarına karşı 12 maç sonra kazandı-
 
İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı.
 
İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul’da 3-2’lik skorla yine Real Madrid’e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.
 
-Galatasaray, 3 ve üzeri fark yediği 7’nci eşleşmede, 6’ncı kez elendi-
 
Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farklı kaybettiği 7’nci eşleşmede, 6’ncı kez elenmekten kurtulamadı.
 
Daha önce elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farkla kaybettiği 6 eşleşmenin yalnızca 1’inde tur atlayabilen "Cim Bom", 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda eşleştiği Neuchatel Xamax’la deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-0 yitirmesinin ardından, İstanbul’daki maçı 5-0 kazanarak tarihi bir zafere imza atmıştı.