info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Diego Geliyor

Atletico Madrid’de kiralık oynayan futbolcu, çok kritik iki maçları bulunması ve siyah-beyazlılara imza atmaması nedeniyle transferi konuşmadı, Beşiktaş formasıyla poz vermedi. Ancak Kartal’ın en etkili ve yetkili kişisi ile Atletico Madrid’den takım arkadaşları, “O iş bitti” diyerek Sambacı’nın siyah-beyazlı takımda olacağını belirtti

Beşiktaş’ın prensipte anlaşma sağladığı Atletico Madrid’in yıldız ismi Diego Ribas, Kartal olmak için gün sayıyor. Siyah-beyazlıların en yetkili isimleriyle, futbolcunun takım arkadaşları, onun gelecek sezon siyah-beyazlı forma altında mücadele edeceğini belirtti.
 
Atletico Madrid’deki temsilcimiz, Türkiye’nin gururu olan Arda Turan’ın Malaga ile oynayacağı maçı için foto muhabiri arkadaşım Cengiz Malgır’la birlikte apar topar Madrid’e uçtuk. Şampiyonluk yolunda ilerleyen takımda adeta sıkıyönetim uygulanıyor. Yazılı ve görsel medya öyle elini kolunu sallayarak çalışmalara giremiyor. İki gün izlediğimiz çalışmalarda ancak 15 dakikalık kısa bir süre tanındı. Futbolcularla konuşmak da başlı başına bir sorun... Haftalar öncesinden kulüpten izin almak zorundasınız.
Milliyet olarak gerekli girişimleri yaptık, bize ayrılan sürelerde Arda Turan’ın çalışmalarını izledik. Hazır yolumuz buraya düştükten sonra, Madrid’de kiralık oynayan, ancak Wolfsburg ile de sözleşmesi sona eren Diego ile görüşmeliydik. Çünkü Diego Ribas ile Beşiktaş ilgileniyordu. Gerçekten bitmiş miydi, atılan herhangi bir imza var mıydı? Çünkü bilinen tek gerçek, siyah - beyazlı yönetimin ünlü oyuncuyla görüştükleri ve prensipte anlaşma sağladıkları...
 
Beşiktaş’tan yetkili ve de etkili bir ismi (adı bizde kalsın) cepten aradık, Madrid’de olduğumuzu söyledik. O kişiye, “Buraya kadar geldik. Eğer Diego işi bitmediyse, biz de boşa kürek çekmeyelim?” dediğimizde, “Tamamdır, sorun yok’ yanıtı geldi. Bunun üzerine Diego için düğmeye bastık.
Yanımızda Beşiktaş formasını da getirmiştik, ne var ki, imzanın henüz atılmamış olması, bu görüntüyü çekmemize engel oldu. Kendisine, gazeteci olduğumuzu anlattık, Beşiktaş’a gelip, gelmeyeceğini sorduk. Birlikte fotoğraf çektirdik, sorularımıza yanıt vermek istemedi, biz de zorlamadık. Çünkü ortada atılan bir imza yoktu. Ancak, Atletico Madridli futbolcular ve kulüp çalışanları, Diego’un Beşiktaş için gün saydığını söyledi. Ünlü oyuncunun Türk gazeteci olduğumuzu öğrendiği anda da bizlere beş dakika da olsa sıcak davranması, transferin ne denli ciddiye gittiğinin bir göstergesiydi.
 
 
DİEGO RİBAS KİMDİR? 
 
PERFORMANSI
SEZON KULÜP         MAÇ   GOL
2002-04 Santos 64 21
2004-06 Porto 48 4
2006-09 W.Bremen 84 38
2009-10 Juventus 33 5
2010-14  Wolfsburg 76 19
2011-12 Atletico Madrid 30 3
2014- Atletico Madrid 10 1
* Lig maçları istatistikleri yukarıda görülen Diego, 33 kez de Brezilya
Milli Takımı forması giydi.
 
TAM ADI: Diego Ribas da Cunha
DOĞUM YERİ: Ribeirao, Brezilya
DOĞUM TARİHİ: 28 Şubat 1985
YAŞI: 29
 
KAZANDIĞI KUPALAR
Santos:
Brezilya şampiyonluğu
(2002-04)
Porto:
Portekiz şampiyonluğu
(2006)
Portekiz kupası (2006)
Werder Bremen:
Almanya Kupası (2006)
Atletico Madrid:
Avrupa Ligi (2012),