info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ferhat Göçer - Seni Sevmeye Aşığım

2011 Yılı Albümü Çıktı

Ferhat Göçer - Seni Sevmeye Aşığım

Unutmuş Çoktan
Mehtabın Rengi
Yanına Kalmaz
Affetmedim Seni
Esirinim
Sevmeye Aşığım
Oya Gibi
Getir Bana Dertlerini
Ayrılsak Ölürüz Biz
Bundan Sonra

İşte 14 bin şarkının hesabı

Ferhat Göçer, 'Seni Sevmeye Aşığım' albümündeki 10 şarkıyı, 14 bin eser arasından seçtiğini yineleyip bu konudaki eleştirilere yanıt verdi: "14 bin şarkıyı 4 kişiyle 2 yıl boyunca dinleyip eleme yaptım."

2005'te, 35 yaşındayken çıktığı müzikal yolculuğunda altıncı yılı geride bırakan ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, 'Seni Sevmeye Aşığım' adlı beşinci albümüyle sevenlerinin karşısına çıkıyor.

14 bin şarkı arasından yaşanmışlığı olan 10 şarkıyı seçmiş.

Yeni albümünün çıkmasıya çok heyecanlı ve sabırsız olduğunu söyleyen Göçer " Bu doğum sancısı gibi bir şey... Çok güzel şarkılar bulduğumu ve güzel bir albüm yaptığımı düşünüyorum. Dinleyicilerin beğenip beğenmeyeceklerini merak ediyorum." dedi.

Herkesin yaşamında pek çok farklı dönem vardır. Bu albümde tüm bu dönemlerin duygusu var. 'Bundan Sonra', 'Unutmuş Çoktan' gibi slow şarkılar; aşkı ve hüznü anlatıyor. Ama albümde hayatın güzel renklerini gösteren 'Oya Gibi' adında enerjik bir parça da var. Bu şarkıları "Ben ne dinlerim?" diye düşünerek seçtim. Dinlemeyeceğim ve söylemekten keyif almayacağım şarkıları albüme almamaya özen gösterdim. Alaturka formları olan parçalar da var, rock tarzında olan da. Ben bunların hepsini popüler müzik çatısı altında topladım.
14 bin şarkının arasından 10 şarkıyı seçmek zor olsa gerek... Kesinlikle. İki senede tam 13 bin 834 tane şarkı dinledim. Besteniyolla. com diye bir site kurduk. Bunu Twitter'dan ve televizyon programlarından da duyurduk. İki yılda, Türkiye'de ne kadar amatör besteci ve söz yazarı varsa, hepsinin eserlerini gönderdiğini düşünüyorum. Çünkü hemen hemen her gün ortalama 500 şarkı geliyordu. Ben bu şarkıları tek başıma değil, dört kişiyle birlikte dinledim. Şarkıda duygusal zeka varsa, yani söz ile melodinin gücü bizi uyandırıyorsa, o şarkıyı seçiyorduk.

FERHAT GÖÇER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

KENDİME BİLE ACIMADIM
Önce 100 şarkıya indirdik. Onun 60 tanesinin teliflerini ödeyerek satın aldık. Bunların içinden de en iyi 10'u seçtik. Hatta kendime de acımasızlık yaptım ve yazdığım hiçbir şarkıyı koymadım. Çünkü benim şarkılarımın; diğer 10 şarkıdan daha güçlü olduğunu düşünmedim.

Profesyonel besteciden alsak da o kadar para verirdik. Yani amatör beste daha ucuz sanılabilir ama burada ters mantık işledi.
Albüm tamamen amatörlerden oluşmuyor. Profesyonellerle harmanladık. Bu albümde farklı şeylerin peşinden gittim, içinde yaşanmışlık olan şarkıları aradım.
Şarkıların hepsinin ayrı bir hikayesi var.  Bunları tek tek araştırdım. Mesela karısı kocasına öfkelenmiş, onu evden kovmuş. Adam tekrar eve girebilmek için karısına şarkı yazmış. O yazdığı barışma şarkısı 'Oya Gibi'... Biri gerçekten terk edilmiş, o anda öfkeyle bir şarkı yazmış. Başka biri; yıllar sonra karşılaştığı sevgilisini görünce, oturmuş 'Unutmuş Çoktan' diye bir şarkı yapmış.

USTALIK DÖNEMİNDEYİM
Söylediğim şarkıların, karakterine sahip bir insanım aslında. Albüme koyduğum şarkıyı mutlaka ben de yaşamış oluyorum.
Bu albümde Aranjör değişikliği yaptık. Ozan Doğulu'yla çalışıyorduk, bu kez Ozan Çolakoğlu ve Selim Çaldıran'la çalıştık. Prodüktörümü de değiştirdim. Konsept olarak da; bu albümün diğerlerinden iyi olduğunu düşünüyorum. Çıraklıktan, ustalığa geçtiğim bir dönemdeyim. Hem okuma tekniği, hem parça seçimi, hem şarkı koklama açısından daha tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Diğer albümlerde bir, iki şarkı ön plana çıkıyordu. Bu albümdeki şarkıların hepsi ön plana çıkabilecek nitelikte.
Ben ilk albümümü 35 yaşında yaptım. Müzik adına kaybolan yılların acısını çıkarıyorum şimdi. Hekimlik yaparken de çok önemli deneyimler kazandım. Ama içimdeki müzik aşkının baskın çıkmasından sonra giriştiğim bu yolda; fazla zaman kaybetmemem gerektiğini düşündüm. Yanardağ gibi patladım. O hızla devam ediyorum.