info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eurovision’da Bu Yıl 4 Ülke Yok

İsveç’in Malmö kentinde bu yıl 58’incisi yapılacak olan Eurovision Şarkı yarışmasına 39 ülkenin katılacak

 

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 4 ülkenin yarışmada yer almayacağı bildirildi. Eurovision’un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 14, 16 ve 18 Mayıs 2013’te yapılacak yarışmaya Türkiye, Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın katılmama kararı aldığı kaydedildi.
Yarışmaya katılacak ülkeler şöyle: Arnavutluk, Avusturya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Norveç, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere.
 
Üçü krizde ama Türkiye şaşırttı
Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın ekonomik nedenler, Türkiye’nin ise yarışmadaki oylama sistemine itirazından dolayı yarışmaya katılmayacağı ifade edildi. Geçen yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan yarışmaya güvenlik gerekçesiyle katılmama kararı alan Ermenistan ve ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın bu yıl yarışacak 39 ülke arasında yer aldığı vurgulandı. Eurovision Yarışma Komitesi Başkanı Jon Ola Sand, ekonomik gerekçelerle Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın yarışmadan çekilme kararından üzüntü duyduklarını, Türkiye’nin kararına ise şaşırdıklarını ifade etti.