info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karagöz Halk Dansları Topluluğu Dünyayı Fethetti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Türk halk kültürünün en güzel örneklerini sergilediği ülkelerde gönülleri fethetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Türk halk kültürünün en güzel örneklerini sergilediği ülkelerde gönülleri fethetti.

Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 4 – 21 Ağustos tarihlerinde Makedonya'dan İspanya'ya uzanana kapsamlı bir turneye çıktı. Makedonya'da Üsküp, İtalya'da Milano, Fransa'da Paris ve Cannes, İspanya'da Barcelona ve Vigo, Portekiz'de Porto, Belçika'da Brüksel, Hollanda'da Amsterdam, Almanya'da Köln ve İsviçre'de de Zürih de gösterilerini sergileyen dansçılar, her zaman olduğu gibi bu kez de büyük ilgi gördü. Gösterileri beğeniyle izlenen topluluk, turnede, gittikleri kentlerin tarihi ve turistik merkezlerini de gezme fırsatı buldu. Dansçılar, turne sırasında otistik öğrencilere ritm dersi de vererek, sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

Başarılarıyla dikkat çeken ve alanında Bursa'nın gururu olan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, yeni dönemde topluluğa katılmak isteyen halk dansları tutkunlarına kapılarını açtı. 2011-2012 dönemi kayıtlarının başladığı Karagöz Halk Dansları Topluluğu'na katılmak isteyen 8 -12 yaş arası çocuklar minik, 12 – 16 yaş arasındaki gençler yıldız, 16 – 25 yaşları arasındaki vatandaşlar genç ve 25 yaş ve üzerindeki dans meraklıları da master gruplara dahil olup, halk danslarıyla tanışabilecekler. Topluluğa katılmak isteyenler, Ekim ayının ilk haftasına kadar Reşat Oyal Kültürparkı içinde faaliyet gösteren Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'na (BKSTV) başvurarak kayıt yaptırabilecek veya 234 49 12 numaralı telefonla detaylı bilgiye ulaşabilecekler.

Adını Bursa'nın gölge oyunu kahramanlarından Karagöz'den adını alan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 1988 yılında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde kuruldu. Topluluk, Türkiye'nin etnik ve folklorik zenginliği ile dans kültürünü çağdaş sahneleme olanaklarından yararlanarak sunmayı ve bu yolla kent kültürü ile hemşerilik bilincinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Grubun repertuarında ise Adıyaman, Ankara-Seymen, Aydın, Artvin, Balıkesir, Bursa, Bodrum, Çiftetelli, Denizli, Fethiye, Hakkari, Iğdır, İzmir, Kılıç Kalkan, Roman, Silivri, Tekirdağ, Trabzon, Tokat, Üsküp, Mardin yörelerine özgü halk dansları yer alıyor.