info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Silahla İşlenen Suçlar % 83 Arttı

Umut Vakfı’nın “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” konulu Yerel Medya Semineri’nin 10’uncusu Zonguldak’ta yapıldı.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, Türkiye’de son 10 yılda ateşli silahlarla işlenen suçlarda yüzde 83 artış olduğunu belirtti. Seminere, Zonguldak ile birlikte Karabük, Bartın, Bolu ve Düzce’den yerel medya temsilcileri katıldı. Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in de katıldığı seminerin açılışında konuşan Nazire Dedeman Çağatay, silahlanma konusunda Türkiye’nin 178 ülke arasında 14’üncü sırada yer aldığını belirtti. Çağatay, şöyle konuştu:
“Umut Vakfı, bireysel silahsızlanma, şiddet, barış kültürü ve hukukun üstünlüğü konularında 18 yıldan bu yana çalışıyor. Yaşam hakkı ihlalleri demokratikleşme çabalarına sekte vurmaktadır. Medya kamu adına denetim yapma, kamuoyu oluşturma gücü açısından demokrasinin doğru işleyişinde çok önemlidir.

Şiddetin en uç noktası bireysel silahlanmadır. Bu seminerler dizisinin amacı medyanın, özellikle de yerel medyanın şiddet ve bireysel silahsızlanma konusundaki olaylara ve olayları yansıtma biçimine objektif ve meslek gereklerine uygun eleştirel yaklaşımını oluşturmaktır.”

Nail Güreli de katıldı
Milliyet Yazarı Nail Güreli ve Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fikret İlkiz de seminere konuşmacı olarak katıldı.