info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İzmir İkinci Büyük Güç Olmaya En Büyük Aday

İş GYO, İzmir Bayraklı’da konut, ofis ve ev-ofislerden oluşan ikiz gökdelen kuruyor.

İzmir’in gözde mekanlarından birisi olması amacıyla tasarlanan Ege Perla, Bayraklı ilçesinde 18 bin 392 metrekarelik alana ikiz gökdelen ve 25 bin metrekarelik bir AVM kuracak. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) bünyesinde yapılacak konut, ofis ve ev-ofislerin altyapı çalışmaları tamamlandı. Zeminin güçlendirilmesi için bin 500 kazık çakılacak. Üstyapı ihalesini ise Tahincioğlu Holding bünyesindeki Nida İnşaat aldı. Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Ege Perla hakkında bilgi veren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şimdiden yüzde 60 oranında satış yapıldığını, kasımda ise fiyat artıracaklarını kaydetti. İzmir’e yatırım yapma amaçlarına da açıklık getiren Tanes, “Yaptığımız ön çalışmalarla İzmirlilerin beklentilerini doğru yorumladığımıza inanıyoruz. Artık İstanbul yanında ülkeyi taşıyacak yeni ekonomik aktörlere ihtiyaç olduğu ve bu yükü İstanbul’un tek başına göğüsleyemeyeceği aşikârdır. İzmir, ikinci büyük güç olmaya en büyük adaylardan biridir. Hem bu sebeple hem de İzmir’deki ilk projemiz Ege Perla’nın gördüğü ilgi neticesinde, projemizin tamamlanmasına yakın bir dönemde yine İzmir’de farklı bir konseptte yatırım planımız söz konusu.” dedi.
 
İzmirlilerin ilgisinden son derece memnun olduklarını belirten Genel Müdür Tanes, Ege Perla’nın, konumu ve yatırım değeriyle birlikte İzmir’in gayrimenkul sektörüne ilgiyi artıracağını belirtti. Ege Perla’da yer alacak AVM’nin mimari özellikleri, marka karması ve ticari alanlarıyla gerçek bir şehir parkı olacağını ifade eden Tanes, “Tıpkı Kanyon projesinde İstanbulluların yaşadığı gibi İzmirlilerin de 24 saat yaşayan, kendinden sürekli bahsettiren, cıvıl cıvıl, simgesel bir yapıya kavuşacaklarını düşünüyoruz.” diye konuştu. AVM’lerin kiralama için şimdiden talep başvurusunda bulunduklarını aktaran Genel Müdür Tanes, İzmir’in kendi markalarının yanı sıra pek çok yerli ve yabancı markanın ilgisi olduğunu söyledi.
 
Bina yapımında İzmir’in dokusunu ve tasarım anlayışını yansıtmak istediklerini, çevreyle bütünleşen bir yaklaşıma imza attıklarını, bu konuda İzmir’in eski köşklerinden ilham aldıklarını anlattı. Ege Perla, yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ve tamamı Körfez manzaralı konut ve ev-ofisten oluşan karma bir proje. Bitiş tarihi Aralık 2015 olarak hedeflendi. İki bodrum katlı otopark ve dört katlı bir alışveriş merkezinden oluşan betonarme bir yapı olarak planlanıyor.