Ağırlıkları ve uzunlukları nedeniyle kara yolundaki trafikte zaman zaman aksamalara neden olan 120 tekerlekli dorseler, 19 kişilik uzman ekibin gözetiminde, çekiciler eşliğinde saatte 15-20 kilometre yol katedebiliyor. Yakıtı biten çekiciler, dorseleri yol kenarına indirdikten sonra petrol istasyonlarından ikmallerini yaparak yollarına devam ediyor.
Konvoyun geçtiği güzergahta trafik akışı, şirketin uzman ekibi ve trafik polislerince sağlanıyor. Gün ışığında yola çıkan ekip, havanın kararmasıyla istirahate çekiliyor.
Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak istikametinden Habur Sınır Kapısına ulaşacak konvoyun 17 günde Süleymaniye kentine giriş yapması planlanıyor.
Ekip sorumlusu Yunus Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İskenderun limanından 157 ton ağırlığında ısı değiştirme modülleri aldık. Yükümüzü Irak'ın Sülaymaniye kentindeki bir elektrik santraline götürüyoruz. Ortalama hızımız saatte 15-20 kilometre, 17 günde Süleymaniye'ye varmayı planlıyoruz. Bazı yolların dar, bazı köprülerin ise alçak olmasından dolayısıyla araçlarımızı buna göre dizayn ederek yola devam ediyoruz. Araçların geçemeyeceği yerlerde istikamet değiştiriyoruz" dedi.
Bağlar, yolda konvoyu gören sürücülerin şaşkınlık yaşadığını belirtirken, bazı sürücülerin dorselerdeki tekerleri saydığını, bazılarında konvoyun taşıdığı yükü merak ettiğini söyledi.
Irak'ta yaşanan çatışmaların kendilerini tedirgin ettiğini kaydeden Bağlar, şöyle devam etti:
"Irak'a girdiğimiz zaman orada bize silahlı askerler veriliyor. Onların gözetimindeki gideceğimiz yere ulaşıyoruz. Tedirginlik hepimizin içinde var ama anlaşmalar olduğu için mecbur gidiyoruz. Orada da güvenliğimiz sağlanıyor, yoksa biz de gitmeyiz. Erbil ve Süleymaniye'ye gidiyoruz, Musul ve Kerkük'e gitmiyoruz ama yakınından geçiyoruz."