info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Kapı Hırsızlara Kök Söktürecek

Ankaralı bir firmanın Türkiye’de ürettiği akıllı çelik kapı, kullanıcılarının evlerindeki bütün güvenlik ihtiyacını karşılıyor

Gelişen teknoloji, girişimcilerin zekaları ile birleşince insanların hayatını kolaylaştıran ve konfor düzeylerini artıran bir çok yeni ürün insanların kullanımına sunuluyor.

Ankaralı bir firmanın ürettiği akıllı çelik kapı, kullanıcılarının evlerindeki bütün güvenlik ihtiyacını karşılıyor. Evde oluşabilecek, yangın, su baskını, gaz kaçağından evin herhangi bir yerinden gerçekleşebilecek hırsızlık girişimine kadar bütün olumsuzluklara önlem alan akıllı kapı, aynı zamanda üzerinde bulunan bluetooth ekranı sayesinde ev sahibinin konforuna da katkı da bulunuyor.

Uzaktan kumanda ile çalışan kapı, yüksek güvenlik düzeyine getirildiğinde her iki tarafından çıkan ve duvar içindeki çelik yuvalara giren 16’şar santimetrelik çelik bariyerler sayesinde adeta "kale kapısı" hüviyetine bürünüyor.

Akıllı kapının özellikleri bununla da sınırlı kalmıyor. İçine yerleştirilen elektronik devreler sayesinde kapı aynı zamanda evde oluşacak yangın, su baskını, gaz kaçağı, hırsızlık, kapıya yönelik tahribat ve deprem gibi konularda ev sahibini ve çevredekileri hem sesli hem görsel olarak uyarıyor.

Yüksek güvenlik sağlıyor

RWB Smart Door Firması Sahibi Ali Tanır, piyasada satılan çelik kapılardan çok farklı özelliklere sahip Akıllı Kapı hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Akıllı Kapı’nın, üzerinde, her kapıda bulunan kilit sisteminin dışında uzaktan kumandayla çalışan bir yüksek güvenlik donanımı bulunduğunu anlatan Tanır, bu donanımın, kapının kullanıldığı evin bütün güvenlik ihtiyacına cevap verdiğini belirtti.

Kapının her iki tarafından açılarak duvar içindeki çelik yuvalara giren 4 adet 16’şar santimetrelik çelik bariyerler sayesinde kapının herhangi bir hırsız tarafından levye ve benzeri aletler kullanılsa bile açılamaz hale geldiğini ileri süren Tanır, şunları söyledi: "Kapımızın sistemi gereği bünyesinde barındırdığı bir takım alarmlar var. Bunlardan bir tanesi yangın alarmı, evin içerisindeki ısı 65 dereceyi geçtiğinde yangın alarmı devreye giriyor. Bir diğeri su baskını alarmı. Evin içerisinde herhangi bir yerden su kaçağı olması halinde, eve yerleştirilen kablosuz sensörlere suyun temas etmesiyle su alarmı devreye giriyor. Yine aynı şekilde gaz kaçağı alarmı var. Bunun yanı sıra evimizin diğer girişlerinde, pencere ve balkon kapılarında hırsızın girme olasılığına karşı sensörler yer alıyor. Herhangi bir zorlama anında bu sensörlerin kapıya gönderdiği sinyalle kapımızda yer alan alarmlar devreye giriyor ve evdeki tüm ışıkları fasılalı olarak yakıp söndürerek görsel, siren sesiyle de işitsel olarak çevredekileri uyarmaya başlıyor. Ayrıca ev sahinin merkezimize daha önceden bildirmiş olduğu telefon numaraları sırayla otomatik olarak aranarak, evdeki olumsuz durum hakkında bilgilendiriliyor. Evde oluşan olumsuz durum ayrıca kapının üzerinde yer alan digital ekranda da yer alıyor ve kapıya gelenleri durum hakkında bilgilendiriyor. Eve yerleştirilen sensörlerin tamamı radyo dalgaları ile iletişim sağlıyor. Ayrıca kapının yüksek güvenlikli hale gelmesi için kullanılan kumandanın sinyalleri kriptolu, o nedenle hiç bir şekilde kopyalanamıyor."

Panik butonu

Bütün bu özelliklerin dışında kapının uzaktan kumandasında bir de panik butonu bulunduğunu belirten Tanır, "Evdeyken, kalp krizi, düşüp bir yerinizi sakatlamak, yerinizden hareket edemeyecek durumda olmak gibi olumsuz bir durumla karşılaşmanız halinde, bu panik butonuna basıyorsunuz. Panik butonuna basıldığında yine belirtilen numaralara yardım çağrıları yapılıyor. Kapının bünyesinde bulunan ışık, ses gibi alarm sistemleri devreye giriyor. Ayrıca yüksek güvenlik sistemi devre dışı kalıyor. Çünkü yüksek güvenlik sistemi devredeyken yardıma gelenlerin kapıyı bir şekilde açıp girmeleri mümkün olmaz. Bu sistem devre dışı kalınca kapı normal kapılarda bulunan kilit sistemiyle kapalı halde oluyor. Normal kilit sistemleri de bilindiği gibi kolaylıkla açılabiliyor" diye konuştu.

Tanır, akıllı kapıda yer alan darbe ve tahribat sensörlerinin depremlerde de işe yarayacağını düşündüklerini belirterek, saniyelerin çok çok önemli olduğu bu durumlarda kapının alarmlarının devreye girerek, uyku halinde bulunan ev bireylerini uyandırabileceğini ve depremden zarar almadan kurtulabilmeleri için zaman kazandıracağını ifade etti.

Akıllı kapının kullanımı sırasında elektrik kesintisi, kumandanın kaybedilmesi gibi durumları da dikkate aldıklarını belirten Ali Tanır, elektrik kesintisinde ya da bilerek elektrik tesisatına zarar verilmesi durumunda kapının kilitli kalması ihtimaline karşı kapıya iki adet yedek batarya koyduklarını kaydetti. Böyle bir durumda otomatik olarak ilk yedek bataryanın devreye girdiğini anlatan Tanır, söz konusu batarya’nın kapının 750-800 kez açılıp kapanmasına imkan verdiğini belirtti. Bu bataryanın da bozulması halinde ise tedbir amaçlı konulan ikinci yedek bataryanın devreye girdiğini bildiren Tanır, ikinci batarya ile kapının bir kereye mahsus olarak açılabildiğini söyledi.

Tanır, akıllı kapıya 2 yıl garanti verdiklerini ve fiyatının sahip olduğu özelliklere göre 4.600 ile 6.000 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.