Türkiye'nin gündemine bomba gibi oturan 'futbolda şike iddiaları' kulüpleri ve yöneticileri sarsmaya devam ediyor. Ancak borsada durum biraz daha farklı. Borsada tartışmaların odağındaki Fenerbahçe yüzde 30'ları aşan oranda düşüş yaşarken diğer takımlar toparlanıyor. Bir takım ise şampiyonluğu en azından borsada ele geçirmiş durumda. Trabzonspor dün yüzde 13.66 artış yakalayarak 'borsada şampiyon' oldu. Hisselerinde düşüş kapatarak haftalık olarak yüzde 8.31'lik bir artış ortalaması yakalayan Trabzonspor'da hisseler günü 19.55 puandan kapattı. Fenerbahçe hisseleri ise dün borsada ilk seansta yüzde 5.81 değer kaybetti. Haftalık bazda yüzde 33'lere kadar değer yitiren hisseler günü yüzde 3.45 ekside kapattı. En fazla işlem gören ikinci hisse olan Beşiktaş hisselerinde ise günlük artış yüzde 5.10 oldu.
DİĞER TAKIMLAR TOPARLADI
Beşiktaş hisseleri haftalık bazda ise yüzde 6.16 değer kaybetti. Galatasaray'da da dün bir toparlanma yaşandı. Galatasaray hisseleri yüzde 3.11 artışla kayıplarını kapadı ve gün sonunda 365 puana yükseldi. FENER'İ HAKEMDE KURTARAMADI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İTÜ'de başlayan 'Uluslararası Matematiksel Finans ve Ekonomi Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe hisseleri için SPK'nın da işin içine girebileceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Yok böyle bir şey. Ne alakamız var? Ancak halka açık şirket olarak şirket değeri ile, yatırımcı ile ilgili bir sıkıntı söz konusu olursa tabii ki devreye gireriz. Yatırımcının korunması için ne gerekiyorsa onu yaparız" diye konuştu.
AZİZ YILDIRIMA DAVA SERBEST
Futbolda şike operasyonu sonrası başta Fenerbahçe olmak üzere üç büyük takımın borsadaki hisselerinde meydana gelen sert düşüşler, yatırımcılar arasında paniğe neden oldu. Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, ciddi kayıplar yaşayan yatırımcıların suçun kesinleşmesi durumunda başta Aziz Yıldırım olmak üzere yöneticilere tazminat davası açma hakkının doğacağını söyledi. Bahçuvan, "Ülkemizde çok rastlanmasa da bu tarz örneklerle yurtdışında karşılaşıyoruz. Burada yöneticilerin mal varlıklarının da, yatırımcıların zararını karşılayabilmesi önemli" dedi.