info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Altın Fiyatlarının Çalkantılı Hali Devam Ediyor

Haftaya düşüşle başlayan altın, daha sonra yükselişle devam etti. Peki uzmanlar altın hakkında ne öneride bulunuyor? Altın fiyatları ve tüm detaylar haberimizde..

Altın fiyatları dalgalı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Yatırımcı ise altını elde mi tutmalı yoksa bir an önce elden mi çıkarmalı sorusuna cevap arıyor. 9 Ekim 2015 tarihli 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 107,15 lira,Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 716,00 lira oldu.Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 107,15 lira oldu.
 
97,14 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 104,58 liradan, 676 liradan alınan Tam Ziynet 698 liradan, 337 liradan alınan Yarım Ziynet 351 liradan ve 169 liradan alınan Çeyrek Ziynet 176 liradan satıldı. 
 
Türkiye'de banka dışı aracı kurumlar arasında işlem hacminde ilk sırada yer alan Gedik Yatırım 1 Kasım seçiminin ardından bir hükümetin kurulacağını tahmin ettiklerini belirterek, yatırımcılara hisse senedi piyasasında "biriktir" tavsiyesi verdiklerini açıkladı.  
 
Gedik Yatırım'ın Gedik Universal ve Gedik Private hizmetlerinin tanıtıldığı basın toplantısında dağıtılan strateji raporunda, "Özellikle siyasi belirsizliğin kalktığına dönük bir algı oluşacak olursa, BIST'ın üzerinde bir süredir devam eden baskının azalacağını düşünüyoruz" denildi.  
 
"SERT DÜŞÜŞLERİN SONUNA GELİNDİ"
Gedik Yatırım'ın altın ve gümüş ile ilgili tahmini ise şöyle: "Emtia fiyatlarında görülen sert düşüşlerin sonuna yaklaşıldığını, özellikle de değerli metallerin tepkipotansiyelinin gün geçtikçe artığını arttığını düşünüyoruz. FED’in faiz artış süreci bu ürünlerin defiyatını baskılıyor olsa da bugüne kadar bu beklentinin en çok fiyatlandığı ürünlerin emtialar,emtialar özelinde de değerli madenler olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hisse senetlerinde olduğugibi emtialarda da biriktirme döneminin geldiğini düşünüyoruz. Geleneksel açıdan en çok tercihedilen altın ve gümüş içinde tercihimizi gümüşten yana kullanıyoruz. Tercihimizi gümüşten yanakullanmamızda, altın/gümüş rasyosunun grafikte de görüldüğü üzere son yıllardaki zirve (direnç)seviyelerini test ediyor olması etkili oldu. Bu rasyonun yükselmesi altının gümüşe göre daha pahalıhale geldiğini işaret ediyor. Gümüşte orta vadeli (3-6 ay) hedefimiz ise 1,55 TL/gr şeklinde bu dayaklaşık olarak %9’luk bir getiri potansiyeli anlamına geliyor."
 
SEÇİMLERE YÖNELİK BEKLENTİ
Toplantıda gazetecilerin sorusu üzerine Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan da, belirsizliğin kalkmasını "üçüncü bir seçim olmaması" ve "bir şekilde reformları yürütecek bir hükümetin kurulması" olarak tanımladı.  
 
Raporda 1 Kasım 2015'te gerçekleşecek seçim öncesi kamuoyu ile paylaşılan anketlerin 7 Haziran seçimlerine göre çok büyük değişimler olmayacağını işaret ettiği belirtilerek şöyle denildi:  
"Buna karşın sürprizlere de açık olmak gerektiğini düşünüyoruz. Seçim sonrasında ortaya çıkacak tablo ne olursa olsun siyasi partilerin ülkeyi yeni bir seçime götürmemek için tüm yolları deneyeceklerini, bu nedenle de 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak 1 Kasım seçimlerinin ardından icracı bir hükümet kurulacağını düşünüyoruz. Kurulacak hükümet TBMM ile birlikte piyasa tarafında da güvenoyu alacak ve yapısal reformları başlatabilecek bir hükümet olarak yorumlanırsa yılın son bölümü ve 2016 yılının ilk çeyreği piyasalarımızda özellikle de bist’te toparlanma dönemi olabilir. Bu nedenle değerlemeler açısından da cazip fiyatlara gerileyen hisse senetlerinin, olası yeni düşüşleri de göz önünde bulundurarak kademeli bir şekilde yılın son dönemi ve 2016’nın ilk çeyreği için biriktirilmesi gerektiğini düşünüyoruz"  
Toplantıda ayrıca 2016 yılında piyasalarda volatilite yaratabilecek ve izlenecek iki önemli konunun Nisan ayında gerçekleşecek TCMB başkan seçimi ve ABD başkanlık seçimi olduğuna dikkat çekildi.  
 
Uluslararası piyasalarda Çin ve Fed'in faiz artırımının  önemli olacağına dikkat çekilen raporda, "Çin’de açıklanacak verilerin küresel piyasalar üzerindeki etkisinin çok daha net bir şekilde hissedeceğimiz bir döneme girdik" denildi.