info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Mermeri Tarihe Hayat Verdi

Rusya’daki tarihi Garibaldi Şatosu’na Türk mermeri hayat verdi. Tarihi şato yeniden görkemli günlerine geri döndü

Türk mermeri tarihe hayat verdi
Zengin mermer rezervlerine sahip  Türkiye'nin doğal taş ürünlerine olan ilgi artarak devam ediyor. Körfez ülkeleri, Türki cumhuriyetler ve Rusya'da büyük ilgi gören Türk mermeri gündelik hayattan tarihi yapıtlara kadar bir çok alanda kullanılıyor. Türk firması Lotus Taş'ın geçtiğimiz günlerde Rusya'da üstlendiği bir uygulama projesi bunun son örneği.
 
Rusya’nın en gözde yapılarından tarihi Garibaldi Şatosu'nun mermer restorasyon ihalesini kazanan Lotus Taş, bu önemli yapıyı çok kısa zamanda eski görkemli günlerine döndürdü.  Lotus Taş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Demir, “kalenin iç mermer bezemeleri, heykel restorasyonları ve dış lüzey mermerleri kısa sürede yenilendi” dedi.
 
Konya ve Elazığ'da ocakları olan ve Ankara'da dış ticaret ağırlıklı faliyet gösteren Lotus Taş, Türk mermerini 26 farklı ülkeye ihraç ediyor. Hammadde ihracının yanı sıra Ukrayna, Gürcistan, Rusya ve Azerbaycan'da bulunan ofisleri ile Türk mermerinin uygulamalarını da üstleniyor.
 
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Demir, “Türk mermerinin yurtdılına ihracatının ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Ekonomi Bakanlığı’nın tanıtım konusuna ayrıca eğilmesi gerekiyor. Türkiye doğal taş alanında Avrupa ve Asya'nın çekim merkezi olma yolunda. Bu fırsatı iyi değerlendirememiz gerekiyor" dedi.