info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

O Çocuk 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Bosna Savaşı’ndan 16 yıl sonra yakalanan Sırp General Ratko Mladiç’in Srebirenitza’da 8 bin kişinin ölüm emrini vermeden birkaç saat önce Bosnalı Müslüman bir çocuğun kafasını okşayarak, ‘herkesin güvende olacağı’ sözü verdiği video katliamın simgesi haline gelmişti

Videodaki küçük çocuğa ne olduğu bir sır olarak kalmış, en sonunda öldüğüne inanılmaya başlanmıştı. AP haber ajansı şimdi 24 yaşına gelen İzudin Aliç’i yine Srebiranitza’da buldu.
1995’te BM’in korumasına sığınmak için Srebirenitza’ya giden binlerce Bosnalı Müslümanlardan biri olan Aliç, “O zaman sekiz yaşındaydım. Neler olduğunu, Ratko Mladiç’in kim olduğunu bilmiyordum” dedi. Önemli bir askerin çikolata dağıttığını duyunca dedesinin yasaklamasına rağmen saklandıkları fabrikadan çıkarak Mladiç’in yanına gittiğini anlatan Aliç, “Korkmadım, çikolataya odaklanmıştım” dedi. Bu sırada, 15 bin Bosnalı Müslüman erkekle birlikte kaçan babası dağlara doğru ilerliyordu. Ancak Mladiç’in askerleri onlara yetişti. Babası ve amcasının öldürüldüğünü söyleyen Aliç, “Birkaç sene sonra toplu mezarlardan birinde bulundular” dedi. Savaştan birkaç yıl sonra annesi, iki kız kardeşi ve dedesi ile Srebirenitza’ya geri dönen Aliç inşaat işçiliği yapıyor. Mladiç için de “Mümkün olan en büyük cezayı almalı” dedi.