info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edvard Munch ve Çığlık Ankarada

Norveç Kralı 5’inci Harald ve eşi Kraliçe Sonja’nın 4-6 Kasım tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün resmi davetlisi olarak Ankara’ya yapacakları ziyarette, başkent önemli bir sanat etkinliğine de ev sahipliği yapacak.

 
İki lider ve first lady’lerin himayesinde Ankara’da CerModern’de 5 Kasım Salı günü saat 15.00’te 20’nci yüzyılın en sıra dışı ve yaratıcı iki ustası Norveçli Edvard Munch ile Andy Warhol’un sergisi açılacak.
 
 
150’NCİ DOĞUM GÜNÜ ANISINA
 
Munch’un doğumunun 150’nci yılı anısına küratörler Patrica G. Berman ve Pari Stave tarafından derlenen sergi, Munch’un yüzyılın başlarında ürettiği dört baskı serisi olan dünyaca ünlü Çığlık, Broş, Madonna ve İskelet Kollu Otoportre ile Andy Warhol’ün bu seri üzerine 1984 yılında ürettiği az bulunan, sıra dışı pano baskı eserlerinden oluşuyor.
 
 
29 orijinal ve bir çoğaltma eserden oluşan sergi, her iki sanatçının yaşamlarını ve kimliklerini ortaya koyan, anksiyete ve yabancılaşma, özeleştiri, ideal güzellik ve fanilik gibi konuları içeriyor. Ankara’da sergilenecek eserlerin özel olarak sigortalandığı ve Türk Hava Yolları tarafından taşınacağı bildirildi.
 
 
 
 
,