info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünyanın Konuştuğu Fotoğraf

İngiltere’nin başkenti Londra’da geçen hafta bir kişinin polis tarafından vurularak öldürülmesiyle patlak veren şiddet ve yağma olayları yayılarak devam ediyor. Günlerdir, haber ajanslarına yaşanan olayları tüm çıplaklığıyla yansıtan fotoğraflar düşüyor.

Ancak aralarından bir tanesi, Londra’da yaşanan sosyal patlamayı tüm diğer fotoğraflardan daha derin ve güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Londra merkezli WENN fotoğraf ajansı için çalışan Amy Weston, dün erken saatlerde haber ajanslarına düşen ancak doğruluğu ilk başta onaylanamayan fotoğrafın kahramanı olan kişi.

Weston, Croydon bölgesindeki Church Sokağı’nı alevlerin kapladığı haberini alır almaz aracına atlayıp oraya yollandı. Weston, “Oraya giderken, ön camımda yükselen dumanları görebiliyordum… Dışarıda çığlık atan ve ağlayan altı veya yedi kişi vardı. Onların yanmakta olan evlerde yaşadıklarını anladım. Beyaz tişörtlü bir adam, bağırarak bir kızın pencere kenarında olduğunu ve atlamaya hazırlandığını söylüyordu. Kıza doğru koştu, ancak polis belirdi ve onu geriye çekti. Adamın yerine kıza onlar müdahale etti.
 
O esnada, Weston dakikalar içinde Twitter’a düşen, ertesi günde birçok İngiliz gazetesinin manşetini süsleyen fotoğrafı çekti.

“NE OLDUĞUNU GÖRMEDİM”
Weston, o anı şöyle anlattı: “Kız düştüğü anda, kalabalık geriye çekildi ve ona ne olduğunu anlamam mümkün olmadı. Polisin, binada daha fazla insan olduğuna dair uyarı yaptığını hatırlıyorum… Kalabalıktaki insanlar arasında gerginlik yaşandı… Bir grup diğerini yangını başlatmakla suçladı.”
 
Weston, son derece dramatik fotoğrafı çektikten son güvenliği için endişe duyduğunu ifade etti: “Arabama ulaşmayı başaramadım. O yüzden yürümek zorunda kaldım. Hırsızlara yakalanmamak için kameramı giysilerimin içinde sakladım.”