info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Business Europe Başkanlığına Yine Emma Marcegaglia Seçildi

TÜSİAD VE TİSK’İN de üyesi olduğu Avrupa iş dünyası kuruluşuna,Haziran 2013’ten bu yana BUSINESSEUROPE Başkanı olarak görev yapan Emma Marcegaglia yeniden Başkan olarak seçildi.

Marcegaglia, ikinci dönem kutlama resepsiyonunda yaptığı konuşmada ortak sorunlarla yüzleşen AB’nin bu zorlukları güçlü bir şekilde atlatmak için ortak çözümlere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Reformlar, açık pazarlar, finansmana erişim ve yatırımların ekonomik büyüme ve iş yaratımı için öncelikli alanlar olduğu yinelendi. Kutlama resepsiyonuna AB Komisyonu Başkan
Yardımcısı Dombrovskis de katıldı. Marcegaglia, Marcegaglia S.p.A. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su, ENI Yönetim Kurulu
Başkanı olarak görev yapmaktadır. Marcegaglia
TÜSİAD’ın üyesi olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BUSINESSEUROPE’un İtalyan üyesi Confindustria’nın da eski başkanıdır. BUSINESSEUROPE başkanlığı görevine seçilen Marcegaglia’nın görevi Haziran 2017’ye kadar Sürecek 
 
 
BUSINESSEUROPE’un AB kurumları ve üye ülkelerine temel politika önerileri şu şekilde listeleniyor:
• İstikrar ve hukuki öngörülebilirlik için yeni kurallar yaratılmadan önce mevcut kuralların tam olarak uygulanmasının sağlanması, üye ülkelerin AB yasalarını kendi mevzuatlarına aktarırken ek yükler yaratmasının önüne geçilmesi veya bu uygulamaları saydamlık ilkesine uygun şekilde, doğabilecek ek yükleri “Tek Pazar etki analizi” ile değerlendirmesi.
• Yeni kuralların somut ve tutarlı şekilde uygulanması için gerekli araçların ve yeni, etkin yönetişim mekanizmalarının oluşturulması.
• Yeni yasal düzenleme gerektiren durumlarda orantılılık, açıklık, tutarlılık ilkelerinin ve Tek
Pazara katma değer sağlanmasının güvence altına alınması için daha iyi yasal düzenleme” ilkelerinin uygulanması, saydamlık ve paydaş katılımının artırılması.
• Tüketici koruma kuralları gibi alanlarda ulusal düzeyde kuralların uyumlu hala getirilme çalışmalarına devam edilerek, geriye kalan engellerin kaldırılması.
• AB ve ulusal düzeyde oluşturulan yeni yasalara mallar ve hizmetlerin serbest dolaşımına imkân tanıyacak “karşılıklı tanıma” maddesi eklenmesi.
• AB kurallarının yeni iş ve üretim modellerini, mal ve hizmetlerin bir arada sunulduğu yeni ürünleri göz önünde bulundurarak imalat sektörlerinin hizmet sunumunu da içerecek şekilde dönüşümüne destek sağlaması.
• Paylaşım ekonomisine ilişkin AB kurallarının netleştirilmesiyle, paylaşım ekonomisinden kaynaklanan fırsatların değerlendirilmesi YENİ DÖNEMDE MASAYA YATIRILACAK.
Kaynak : Murat Ürtekin