info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Berlusconi 308 Oy, Eksik 8 Dönek Vekil

Ciddi bir borç krizi içinde bulunan İtalya, şimdi de siyasi krizle karşı karşıya...

Başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ iktidara destek veren bazı milletvekillerinin geçen haftadan beri desteklerini çekmesi, hükümetin Temsilciler Meclisi'nde sahip olduğu çoğunluğu tartışılır hale getirmiş ve dikkatleri bugün yapılan 2010 yılına ilişkin devlet harcamaları bilançosunun oylamasına çekmişti. Oylamada, merkez sağ koalisyonun sunduğu bilanço, 308 vekilin oyu ile kabul edilse de oy kullanmayan milletvekili sayısının 321 olması, hükümetin mecliste yeterli çoğunluğa sahip olmadığını ortaya koydu.

Oylama öncesi fazlaca duyulan istifa söylentilerini her seferinde reddeden başbakan Berlusconi, oylama sonucunu duyduğunda, önündeki kağıda ''308 oy, eksik 8 dönek vekil'' yazdığı görüldü.

Parlamentodaki oylamanın ardından koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) lideri Umberto Bossi ile mini bir zirve yapan Başbakan Berlusconi, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya gitti.

Devletin zirvesinin bir araya geldiği ve yaklaşık 1 saat süren toplantıdan, Avrupa Birliği'nin İtalya'dan bünyesindeki borç krizine karşı hayata geçirmesini istediği ek önlemleri gerçekleştirdikten hükümetin istifa etmesi kararı çıktı.

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden duyurulan bu kararı anamuhalefet partisi Demokrat Parti (PD) lideri Pier Luigi Bersani ''dönüm noktası'' olarak nitelerken, İtalyan siyasetinde yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.