info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alman Mercedes, Türk Mühendislere Emanet

Daimler grubu, merkezi Almanya’dan sonra IT çözümleri geliştirme amaçlı teknoloji üssü için Türkiye’yi seçti. 13 milyon euro’luk yatırım planlanıyor. İşe 200 mühendis alınacak

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler, teknolojik büyümede Almanya’dan sonra ilk olarak Türkiye’yi merkez üssü olarak belirledi. Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’, Daimler’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonlarına hizmet verecek. Bu merkez, Daimler’in küresel IT (bilgi teknolojileri) ağında tüm dünyadaki SAP lojistik sistemleri geliştirecek ilk ve tek merkez olacak.
Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, “Mercedes-Benz Türk’te IT alanındaki uzmanlık bilgimizi yine kendi şirketimize uluslararası destek olarak aktarıyoruz. Türkiye’de kurduğumuz küresel IT hizmet merkezleri sayesinde çok daha güçlü ve global bir IT yapısına sahip olacağız” diye konuştu.
 
200 mühendislik üs
Daimler’in, İstanbul’daki merkeze yapacağı toplam yatırım 13 milyon euro’nun üzerinde. Yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkez, aynı zamanda beyin gücünün Türkiye’de kalması açısından da önemli bir cazibe merkezi olmaya aday. Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nde görev yapacak Türkiyeli mühendislerin sayısı iki yıl içinde 200’ü bulacak.
 
‘Türkiye’ye güveniyoruz’
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararının Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü gözönünde bulundurularak verildiğini kaydetti. Genes şöyle dedi:
“Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesiyle, ülkenin  potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz.”
Daimler AG insan kaynakları ve IT’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wilfried Porth ise, “Küresel IT stratejimiz doğrultusunda IT departmanımızı daha da geliştirerek bu birimimizi yeteneklerin, teknik bilgi ve birikimlerin ve farklı kültürlerin  harmanlandığı, güçlü uluslararası ekiplerin yer aldığı dünya çapında bir organizasyona dönüştüreceğiz” diye konuştu.
 
 
Hindistan ile ABD sırada
 
Daimler’in yeni ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ geliştirme çalışmalarında Türkiye, küresel IT ağının öncüsü konumunda. Türkiye’deki merkezin ardından Hindistan ve ABD’de de IT hizmet lokasyonları kurulacak ve tüm dünyada SAP hizmet sunumları bu bölgelerdeki IT merkezleri tarafından uygulanacak.
Bu sayede tüm IT uygulamalarının etkili, hızlı bir şekilde ve planlamada üst düzey güvenlik çerçevesinde hizmete sunulması sağlanacak. Daimler’in IT bölümü, bu merkezlerde çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesine öncelik verirken tesislerini de büyütmeyi hedefliyor.
 
Mercedes-Benz Türk  IT departmanında, halen süreç ve iş desteği odaklı 70 IT uzmanı çalışıyor. Bu ekibin başarıları, “Küresel IT Hizmetleri Merkezi”nin İstanbul’da kurulması kararında önemli bir rol oynadı. Söz konusu ekip, eylülde SAP Kalite Ödülleri’nde “Altın Ödül” aldı.