Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda alkış koptuğu belirtiliyor.
Hüsnü Mübarek, ayrıca İsrail'e doğalgaz ihracatında yolsuzluk yaptığı suçlamalarından da aklandı.
86 yaşındaki Hüsnü Mübarek, kamu kaynaklarını kötüye kullandığı suçlamasıyla yargılandığı bir diğer davada üç yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kahire'deki bir polis akademisinde görülen mahkeme, Mübarek'in yanısıra eski İçişleri Bakanı Habib el-Adly ve altı güvenlik görevlisini de 2011'deki ölüm olaylarında sorumlulukları olduğu suçlamalarından akladı.
Mübarek ve El Adly, protestocuların öldürülmeleri emri verdikleri suçlamasıyla yargılandıkları davada suçlu bulunmuş ve Haziran 2012'de müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı.Ancak geçtiğimiz yıl bu davanın tekrar görülmesi yönünde karar alınmıştı.
"İsimler değişti, rejim aynı"
2011'deki protestolarda yakınlarını kaybedenler, mahkemeden bugün çıkacak kararı merakla bekliyordu.
Gösterilerde eşi öldürülen Mahmud İbrahim Ali, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, "Rejim aynı rejim. Yalnızca isimler değişti ama her şey eskisi gibi." ifadelerini kullandı.
Mahkemelere güven duymadığını söyleyen Ali, kararın hükümetin gölgesinde alındığı kanaatinde.
Protestolarda sırtından vurularak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ahmed Şakir'in annesi Emel ise kararın açıklanmasından önce "adaletin yerini bulacağı konusunda bir umudu" olduğunu belirtti.
Emel Şakir, "Çiçek gibi gençler öldürüldüler. Dört yıl geçti. Mahkeme nerede?" diye sordu.
Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından yapılan seçimle cumhurbaşkanlığı koltuğuna Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi oturmuştu.
Mursi bu koltukta bir yıl kalabilmiş, hükümet karşıtı kitlesel gösterilerin ardından Temmuz 2013'te askeri darbeyle devrilmişti.
Muhabirlerimiz, Cumhurbaşkanlığına eski Genelkurmay Başkanı Abdülfattah el Sisi'nin gelmesinin ardından Mübarek dönemine muhalif yayınlar ve eleştirilerin büyük oranda kesildiğini söylüyor.