Ahlaki Zekâ, ahlaki gelişimin ve ahlaki toplumsal ilişkilerin köşe taşlarını döşüyor. Erdemli davranışların nasihate dayalı format yerine insan vicdanı ve zekâsının bir gereği olarak takdim edilebileceğini gösteriyor.
* * *
Ahlaki zekâ prensipleri yaşanmış olay ve örneklerle desteklenmiş ve karşımıza hikâye tadında rahatça okunan bir eser çıkmış.
-Mehmet Ali Bulut-
“Ahlaki Zekâ” değerler eğitiminin okuması kolay ve eğlenceli bir hali. “Ahlaki Zekâ” erdemli ve isabetli davranışların nasihate dayalı format yerine insan vicdanı ve zekâsının bir gereği olarak takdim edilebileceğini gösteriyor.
- Prof. Dr. Yunus Çengel-
“Ahlaki Zekâ” içerik ve konu itibariyle günümüz Türkiye’sinin kanayan yarasına merhem olabilecek nitelikte. Eğitim sisteminin çarpıklığı ve kişisel gelişim furyasının bencilliğine karşı nasıl bir tavır takınılması gerektiğini anlatıyor. Bir nevi örnek insan portresi çiziyor bizlere. Konuların eleştirel olması ve kültürel değerlerimizin ekseninde dönmesi itibariyle Türk insanının kolayca benimseyebileceği bir kitap. NLP rüzgârına karşı güçlü bir kalkan niteliğinde.
-Muhammed Enes Bayrak-
Yazar,
ilk Türkçe kitabıyla hedefi on ikiden vurmuş. Sade anlatımıyla, günlük örnekleriyle, tespit ve analizleriyle ihtiyacımız olan konuları isabetle dikkatimize sunmuş.
-Uğur Canbolat-
(Tanıtım Bülteninden)