info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekira Yangın raporu çıktı

Trakya nın en büyük alışveriş merkezi olan Tekira da yürekleri ağızlara getiren yangının inceleme raporu açıklandı.

Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü nün ilk tespitlerine göre yangın elektriklerin kesik olması nedeniyle çalışan jeneratör borularının yalıtım malzemelerini tutuşturması ile meydana geldiği ortaya çıktı.
Corio nun Türkiye yatırımlarından biri olan Tekira da dün akşam 18.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Tekirdağ İtfaiye ekiplerinin tüm araçlarla müdahale ettiği yangının alışveriş merkezinin ısınan jeneratör borularının yalıtım malzemelerini tutuşturması sonucu meydana geldiği belirlendi.
Tekirdağ İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın, düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 1 saat süren yangının inceleme raporunun tamamlandığını söyledi. Elektriklerin kesik olması nedeniyle AVM de tüm gün jeneratörün çalıştığını ifade eden Taşkın, yangına ısınan jeneratörlerin neden olduğunu söyledi. İtfaiye Müdürü Taşkın, "Alışveriş merkezinde meydana gelen yangınla ilgili olarak inceleme raporunu tamamladık. Yaptığımız incelemede alışveriş merkezinde elektriklerin kesik olduğu ve jeneratörün çalıştığını tespit ettik. Uzun süre çalışan jeneratörün ısınan bacası çatıdaki yatılım amaçlı kullanılan malzemeleri tutuşturması ile meydana gelmiş" dedi.
Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ne 18.12 te yangının vatandaşlar tarafından ihbar edildiğini kaydeden Kenan Taşkın, ekiplerinin 4 dakika içerisinde olay yerine gelerek yangına müdahale ettiğini ve kendileri açısından bir ihmalin söz konusu olmadığını söyledi. Yangının ısınan jeneratör borularından dolayı alev alan yalıtım malzemesinden kaynaklandığı ifade eden Taşkın, AVM çatısının aynı yalıtım malzemesi ile dizayn edilmesinin de yangının kısa sürede yayılmasına neden olduğunu söyledi.
Yangın nedeniyle AVM içerisinde herhangi bir zarar meydana gelmediğini ifade eden Taşkın, "Yangına müdahale ettiğimiz süre içerisinde AVM içerisinde herhangi bir yangın söz konusu olmadı. Ancak çatıya sıkılan suların bazı mağazalara geldi ve içerisinde yoğun bir duman oluştu. Bunun dışında bir durum yaşanmadı" dedi. Yangına 7 araç ve 25 personel ile müdahale ettiklerini anlatan Taşkın, "AVM nin çatısı 4 bin metrekarelik bir alan. Çatısı tamamen yün malzeme ile izole edilmiş. Çatıda bulunan 7 havalandırma makinesi, 5 klima, bir baz istasyonu, elektrik kabloları yanmış durumda. Ayrıca mağazalar içerisinde bulunan yangın söndürme sensörleri de çalışmış" şeklinde konuştu.
Tekirdağ da Nurettin Eroğlu ve Özdoyuran ailesinin ortak olduğu Tekira alışveriş merkezi Nisan ayında Hollandalı alışveriş merkezi yatırım ve yönetim şirketi Corio tarafından devralınmıştı. Toplam 85 bin metrekare kapalı alana sahip dört katlı Tekira Alışveriş Merkezi nde 92 mağazanın yanı sıra bir süpermarket, 17 restoran-cafe, 7 sinema salonu, bowling salonu ve bin 200 araç kapasiteli açık - kapalı otopark yer alıyor. Tekira Alışveriş Merkezi Müdürü Yücel Tanrıkulu, alışveriş merkezinin bir günlüğüne kapatıldığını söyledi.
Tanrıkulu, "Şuan alışveriş merkezini açacak durumdayız, ancak Hollanda dan gelen talimat gereği alışveriş merkezini bir günlüğüne tüm kontroller yapılana kadar kapalı tutacağız. Yarın sabahtan itibaren yeniden kapılarımızı açarak devam edeceğiz" dedi. Alışveriş merkezinde çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 1 milyon liralık maddi hasar meydana geldiği öne sürüldü.