info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yemişçi nin Açıklaması

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ planlama bölgesindeki sanayi alanlarında bulunan sanayi fonksiyonlarının Organize Sanayi Bölgelerinin çatısı altında toplanması gerektiğini kaydetti.

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ planlama bölgesindeki sanayi alanlarında bulunan sanayi fonksiyonlarının Organize Sanayi Bölgelerinin çatısı altında toplanması ve bu yerlerde bütünlük arz eden sanayi alanlarında endüstri bölgesi kurulması gerektiğini kaydetti. 
 
Yemişçi, yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın gerek bulunduğu coğrafi konumu, ticaret ve sanayi alanları, tarım, hizmet sektörü ve benzeri özellikleri ile Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 
 
Yemişçi, bölgede 1980'li ve 1990'lı yıllardan sonra hızla artan çarpık sanayileşme sonucunda Çorlu ve Çerkezköy'de düzensiz yapılaşmanın yaşandığını belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Tekirdağ, sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırmasına göre yedinci, imalat sanayi gelişmişlik sıralamasında beşinci, ülke genelinde yaratılan toplam katma değer payında yüzde 4'lük pay ile altıncı, kişi başı devlete net katkıda beşinci, iller arası rekabetçilik endeksinde yedinci, yatırım teşvik belge sayısında sekizinci, sanayideki kişi başı elektrik tüketiminde de üçüncü sırada yer alıyor. " 
 
Yemişçi, Tekirdağ planlama bölgesindeki sanayi alanlarında bulunan sanayi fonksiyonlarının Organize Sanayi Bölgelerinin çatısı altında toplanması ve bu yerlerde bütünlük arz eden sanayi alanlarında endüstri bölgesi kurulması gerektiğini ifade etti. 
 
İl genelinde özellikle sanayinin yoğunlaştığı Marmaracık, Ulaş, Misinli bölgesinde 235, Veliköy bölgesinde 42, Velimeşe beldesinde 94 sanayi kuruluşunu aynı çatı altında sanayi alanlarına, Organize Sanayi Bölgesi kurulması başlığı altında yasal düzenleme yapılması konusunda öneride bulunduğunu belirten Yemişçi, "Bu düzenleme sonucunda dağınık teşviklerden yararlanma ve istihdam kapasiteleri artacak ve böylece çevreye daha duyarlı ve yoğun teknoloji kullanan sanayiler teşvik edilmiş olacaktır" dedi. 
 
Islah Osb'lerin kurulması ile sanayicinin girdi maliyetlerinin düşmesi, gelirlerin artmasına neden olduğu gibi istihdam sayısında da artış yaratacağını belirten Yemişçi, şu bilgileri aktardı: 
 
"Hükümetimiz döneminde başlatılan temel meslek edindirme projeleri, işsizliğin önündeki en önemli unsurlarından bir tanesidir. Sektörel çalışmaların yapılması ve envanterlerin ihtiyaçları doğrultusunda meslek edindirilmesi, istihdamın önündeki tıkanıklığı açacağına inanıyorum. Halkımızın ihtiyaçları aşikar. İnsanlarımız, vadesi dolmuş boş sözler değil, temel ve gerçekçi icraatlar istiyor. Sosyo-ekonomik refah istiyor. Proje istiyor. "