info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Büyükşehir Belediyesi Ekibi Arıtma Çamuru Bertaraf Tesisinde İnceleme Yaptı

Arıtma çamurlarının bertarafı ve enerji eldesine yönelik teknolojik gelişmelerin takibi ve yerinde incelenmesi amacıyla teknik gezi düzenlendi.

Tekirdağ ilinin çevre sorunlarını çözmek üzere yoğun mesai harcayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka başkanlığında, Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlığı Komisyon üyeleri, TESKİ, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Yazı İşleri Daire Başkanlığı ve Çorlu Belediyesi çalışanlarından oluşan heyet tarafından Bursa da bulunan yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş olan arıtma çamuru bertaraf tesisinde teknik incelemelerde bulunuldu.
 
Teknolojik gelişmelerin baş döndüren bir hızda geliştiği günümüzde Tekirdağ ilinin çevre sorunlarını çözmek üzere atık sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek uygun teknolojilerin seçiminde karar alabilmek amacıyla bu gezilerin son derece önemli olduğunu belirten Dodurka; ilimizdeki evsel ve sanayi kaynaklı atık suların arıtıldığı arıtma tesislerinden kaynaklanan çamurların insanlara ve çevreye son derece zararlı olduğunu, içerdiği organik maddelerin mikroorganizmaların çoğalmasına imkân sağlayarak değişik hastalıklara sebebiyet verdiğini, bu nedenle de uygun şekilde bertarafının sağlanmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
 
Teknik gezi sonrasında teknik heyet, yakılarak bertarafı gerçekleştirilen arıtma çamurlarından geriye %4 oranında kül atığının kalması, elde edilen buhar ile elektrik beldesinin sağlanabilecek olması ve böylelikle maliyetlerin düşürülerek uygulanabilirliğini arttıran böyle projelerin geliştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu, projenin Büyükşehir Belediyesinin ileride devreye girecek arıtma tesislerinden çıkan çamurun bertarafı içinde düşünülebileceğini belirtti .