info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ekrem Eşkinat Engelli Uyum Yasasını Hiçe Saymaya Devam Ediyor

Ekrem Eşkinat Engelli Uyum Yasasını Hiçe Saymaya Devam Ediyor

Süleymanpaşa-Muratlı caddesindeki hastane yokuşu, halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Sokağın kaldırımlarının işgali, araçların düzensiz park etmesi, yokuş nedeniyle engellilerin kullanımına uygun olmamasının yanında, o bölgeye bir de otopark yapılması sonucunda engelliler başta olmak üzere, yaşlı ve hastalar bu yolu kullanamayacak.
 
 
Belediye başkanı Ekrem Eşkinat, sahildeki hiçbir işletmeye doıkunmazken, sakatlar derneği çay bahçesini yıkınca tepki almıştı. Bununla yetinmeyen başkan, sakatlar derneği üzerinde otorite sağlayamayınca, “engelsiz yaşam derneği “ adı altında alternatif dernek kurmuştu. Engelliler üzerinde sürekli bir yapı oluşturma çalışmasında olan Ekrem Eşkinat’ın, yaklaşık iki yıl önce yürürlüğe giren, yerel yönetimlerin şehrin, engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini öngören “engelli uyum Yasası”nı hastane yokuşunda uygulamaması tepki çekiyor.
 
 
Bu konuda tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “bu hastane yokuşundan engelli başta olmak üzere, yaşlı ve hastalar da çıkamıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi, kaldırım işgalleri nedeniyle engelli vatandaşların kullanımına imkânsız hale geliyor. Buna bir de TEKPARK’IN otopark yapması sonucu kaldırımı da işgal etmesine neden sessiz kalınıyor. Valilik, kaymakamlık neden müdahale etmiyor? Diyorlar.
Kaldırım ihlali ve engelli uyum yasasına uymayan Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliğinin ne gibi bir işlem yapacağı merak ediliyor.
Kaynak : Murat Ürtekin