info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saray Kapaklı’nın Çöplüğü Mü?

Yaklaşık her gün 20 kamyon çöpün Saray çöplüğüne dökülmesi ile ortaya çıkan metan gazı ileride büyük patlamalara yol açabilir.

Saray'da düzenli çöp depolama alanın bulunmaması zengin su kaynaklarına her geçen gün daha fazla zarar veriyor.
 
Saray'ın yaklaşık iki katı nüfusa sahip olan komşu ilçe Kapaklı'nın çöpleri  Saray'a dökülmeye başlandı. Modern bir çöp depolama tesisine sahip olmayan Saray vahşi çöp depolama alanının Kapaklı gibi fazla nüfusa sahip bir ilçenin çöpünü kaldıramayarak sorun oluşturma ihtimali vatandaşları tedirgin ediyor. Kapaklı gibi bir ilçenin çöp yükünün Saray'ın üstüne yüklenmesi  düzenli depolama yapılamayan ve bertaraf tesisi bulunmayan Saray'a ekstra bir çevre kirliği getirmesi bekleniyor.
 
Tekirdağ'ın büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç katı atıkların yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetleri yerine getirmek, bu amaçla tesisler kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek; sanayi ve tıbbî atıklara ilişkin hizmetleri yürütmek, bunun için gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek; deniz araçlarının atıklarını toplamak, toplatmak, arıtmak ve bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğuna geçti. Tekirdağ'ın önemli su kaynaklarına sahip ilçelerinin başında gelen Saray'ın doğal kaynaklarının korunabilmesi için Saray'a düzenli çöp depolama alanının kazandırılması gerekiyor.
 
Düzenli depolama alanına sahip olmayan Saray'a Kapaklı'nın çöplerinin de dökülmeye başlanması vahşi depolamanın çevreye verdiği zararları bir kez daha gündeme taşıdı. Çevre sorunları ve doğa katliamları için  ortaya koyduğu bilinç ile bilenen Saray'ın çevre kirliliğine ve yeraltı sularının kirlenmesine yol açan vahşi çöp depolama sisteminin kaldırılarak düzenli çöp depolama sisteminin kurulması için faaliyet geçmeleri gerekiyor.
 
ARKA BAHÇE KORKUSU
Kapaklı ilçesinin çöplerinin Saray çöplüğünü dökülmeye başlanması vatandaşlarda Saray Kapaklı'nın arka bahçesi mi oluyor korkusunun yaşanmasına neden oldu. Bu işleme ise hangi kurum izin verdiği merak konusu.
Kaynak : Trakya Gözlem