info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Stad ve Kapalı Spor Salonu Konusunda Kaderine Terkedildi

Malkara Belediyespor Başkanı Celal Yılmaz, Malkara Stad ve Kapalı Spor Salonu Konusunda Kaderine Terkedildi dedi

Yıllardır Malkara Belediyespor’un kendi sahasında müsabakalara çıktığı Malkara 14 Kasım Stadı ile basketbol ve voleybol müsabakalarının oynandığı Malkara 14 Kasım Spor Salonu Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ilgisizliği sebebiyle kaderine terkedildi.
 
 
2015-2016 sezonunda Türkiye 3. Voleybol Liginde ve Tekirdağ Süper Amatör Liginde mücadele verecek olan Malkara Belediyespor’un salon ve stat sorunları halen devam ediyor. Sorunların ise Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kaynaklanması ise kafalarda soru işareti bırakıyor!
 
Malkara Belediyespor Başkanı Celal Yılmaz, bu konuları açıklığa kavuşturmak üzere 23 Temmuz 2015 Perşembe günü basın açıklamasında bulundu.
Voleybol 3. Liginin ve Tekirdağ Süper Amatör Liginin başlamasına kısa bir zaman kala bu konularda hala bir çözüm üretmek için adım atmayan Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de konunun bilincinde olmalarına rağmen konuları görmemezlikten gelmesi veya konuya sahip çıkmak isteyen kurumların da önünü engellemesi Malkara Belediyespor’un ve Malkaralıların sabrını taşırdı.
 
Yapmış olduğu basın açıklamasında liglerin başlamasına çok kısa bir zaman kaldığını belirten Malkara Belediyespor Başkanı Celal Yılmaz; “2014 yılından bu yana Malkara 14 Kasım Stadı’nın yapılması ve Malkara 14 Kasım Spor Salonu’nun onarılması için Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmamıza rağmen bir adım bile yol alamadık. Gerek olmadığı halde bazı ilçelere birçok yatırım yapıp, gerekli olduğu halde stat ve salon konunda Malkara’ya dönüp bakmamaları, Malkara’yı hiçe saymaları, bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapmaları şaşırtıcıdır” dedi.
 
Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Malkara Belediyespor Başkanı Celal Yılmaz konuşmasının devamında; “Tekirdağ’da on bir ilçenin onunda statlar yeniden yapıldı. Spor tesisleri ise hepsinde var. Geçen yıldan itibaren istediğimiz halde bir tek Malkara’da yok. Yüzlerce kez Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden talep etmemize ve bu ihtiyacın acilen yapılmasını istememize rağmen bir adım bile yol kat edemiyoruz. Ayrıca, hem stat hem de kapalı spor salonu Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olduğu için Malkara Belediyesi olarak bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu ihtiyacı karşılamıyor. Biz de eğer yapmazsanız bize kiralayın, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte bu iki yeri de hemen yapalım diyoruz ama ona da razı gelmiyorlar. Sonuçta mağdur olan benim halkım. Mağdur olan Malkara halkı! Bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız…
 
 
Biz Malkara Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olmak, spora teşvik etmek amacıyla gençlere ücretsiz olarak Yaz Spor Okulu kursları da düzenledik. 250-300 öğrenci bu kurslarımızdan sadece futbol kursunda yer alıyor. Stat zemininin kötü durumda olması sebebiyle maalesef toz ve toprak içinde oynamak, bu şekilde böyle bir yerde bir şeyler öğrenmek zorunda kalıyorlar. Stat zemininin yanı sıra tribünlerde de büyük bir problem var. Acilen onarıma ihtiyaç var. Kurslara katılan öğrencilerin aileleri de mağdurlar. Çünkü çocuklarını izlemek, onları yalnız bırakmamak, kurs saati sonunda evlerine onları götürmek için stada geldiklerinde tribünde oturup beklemek, onları oradan izlemek yerine mecbur olarak bir ağaç altında çocuklarını beklemek, izlemek zorunda kalıyorlar. Bu sebepten onlar da ikinci sınıf muamelesi görüyorlar.  
 
 
Sporu ve sporcuyu her zaman desteklememize rağmen, birçok şeyi hak etmemize rağmen bizlere, Malkara Belediyespor’a ve Malkaralılara bu şekilde davranılması hiç yakışık değildir.
Stadımız, siyasi nedenlerden dolayı mı yapılmak istenmiyor? CHP Belediyesi olduğumuz için mi başarısız gösterilmek isteniyor? İster istemez artık bunu düşünüyoruz. Akıllara bir tek bu seçenek geliyor! İkinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Ak Parti İlçe Yöneticilerinden de bu konuda yardım istedik. Malkara hepimizin. Sporun siyasete karışmasını istemiyorum. En çok üzüldüğüm şey bu. Spor herkes için olmalı.
 
 
Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Malkara 14 Kasım Stadı’na bu haliyle maç vermiyor. Biz maçlarımızı Hayrabolu ya da Tekirdağ’da oynamak zorunda bırakıldık. Malkaralı sporseverler de on beş günde bir oynanacak maçlarla sosyalleşiyordu. Malkara küçük bir yer olduğu için özellikle kış aylarında vakitlerini bu tür sportif etkinliklerle geçiriyorlardı. Bunu da elimizden aldılar. 
Ulaş’ta stat var ama takım yok. Çorlu’da 6 – 7 tane stat var ve hala bu iki yere de stat yapma çalışmaları var. Bu yerlere yine yeni statlar yapılacak. Bize gelince stat yapmıyorlar. Federasyon yetkililerine ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilerine defalarca bunu söylememize rağmen bir adım atılmadı. Biz yine de sezonun ilk yarı maçlarının hepsini dışarıda oynamaya razıyız ama stadımıza başlansın ve bitirilsin. Üzülerek söylüyorum burası Yunan toprağı mı? Malkara’da elli bin kişi yaşıyoruz.
 
Aynı şekilde bu sezon voleybol liglerinde sadece Malkara’yı değil, biz Trakya’yı da temsil edeceğiz. Sadece yapılması gereken kapalı spor salonundaki parkelerin cilalanması ve duvarların boyanması… Fakat bunu yapmak istemiyorlar, hiç bir çalışma yapmıyorlar. Bu konu da bir şeyler yapabilmemize izin vermiyorlar. Malkara Belediyespor olarak elimizi kolumuzu bağlıyorlar.
 
 
Malkara Belediyespor Voleybol takımımız az önce de dediğim gibi Voleybol 3. Liginde. Trakya’nın gururuyuz. Türkiye kupalarında 1. Ligdeki takımlarla karşılaşacağız ama Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Malkara 14 Kasım Kapalı Spor Salonunda hiçbir çalışma yok. Ağustos ayına geldik, Eylül ayında voleybol takımımızın maçları, Ekim ayında da futbol takımımızın maçları başlayacak… Kimsenin umurunda değil” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kaynak : Murat Ürtekin