info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İnsan Onuruna Yakışır Ücret Almak İşçilerimizin Hakkıdır

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İnsan Onuruna Yakışır Ücret Almak İşçilerimizin Hakkıdır

CHP  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Eaton Polimer Fabrikası’nda ekonomik talepleri karşılanmadığı için greve giden işçileri ziyaret etti. İşçi direnişine destek veren Yüceer, “İşçi kardeşlerimizin, haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına inancımız tam” diye konuştu.
 
 
Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Eaton Polimer fabrikasında işveren ile sendika temsilcileri arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol İş Sendikası’na bağlı 1871 fabrika çalışanı greve çıktı.
 
YÜCEER, GREV ÇADIRINDA
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, grevin 3. gününde fabrika çalışanlarını ziyaret ederek, greve destek verdi. Üretimin durduğu fabrikada kurulan çadırları ziyaret eden Yüceer, işçilerin taleplerini dinledi. Emekçilerin dayanışma içinde, birlik-beraberlik içinde, omuz omuza bir mücadele verdiğini kaydeden CHP’li Yüceer, “İnsan onuruna yakışır bir şekilde ücret almak, yaşamak işçilerimizin, emekçilerimizin en doğal hakkıdır. İşçi kardeşlerimiz, ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek için işverenle masaya oturdu ancak talepleri karşılanmadı. Sözleşme süreci tıkandı. Binlerce işçi aileleriyle birlikte mağdur oldu” diye konuştu.  
 
 
SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER BİR BÜTÜN
Grev çadırında işçilerle ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen Yüceer, sendikal hak ve özgürlüklerin, toplu sözleşme hakkı, grev hakkı, sendikal örgütlenme hakkıyla bir bütün olduğunu belirterek, bunlardan birinin yokluğunun ya da eksikliğinin diğerlerinin gerçekleşmemesi sonucunu doğuracağını bildirdi. 
İŞ BARIŞI SAĞLANMALI
Yüceer, “Bu çerçevede, iş barışının ve huzurun sağlanması hem nitelikli üretim, hem de ekonomi açısından önemlidir. İşveren, işçilerimizin hayatlarını sürdürmek zorunda oldukları ve bakmak zorunda oldukları bir aileleri olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Sadece evine ekmek götürmek derdinde olan işçilerimizi düşük ücretlere, yoksulluğa mahkum etmek kimsenin yararına değildir” dedi.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI NEREDE?
Çalışma Bakanlığı’nın işçilerin toplu sözleşme ve grev hakkını korumakla yükümlü olduğunu ancak Türkiye’de bunun kağıt üzerinde kaldığını kaydeden Yüceer, işçilerin haklı sesine kulak verilmediğini vurguladı. Özellikle son yıllarda birçok emekçinin sendikal haklarına kavuşmak, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek, alın terinin, emeklerinin karşılığını almak istedikleri için yıllardır emek verdikleri fabrikalardan kapı önüne koyulmasının vicdanları kanattığını kaydeden Yüceer, işçilerin iş güvencesinden yoksun olmaları yetmezmiş gibi işten atılmalarının da kolaylaştırıldığını söyledi.
Fabrikada iş barışının sağlanacağına dair umudunu dile getiren Yüceer, “İşçi kardeşlerimizin, haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına inancım tam” diye konuştu. 
Kaynak : Murat Ürtekin