info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da 23 Nisan Coşkusu

Muratlı’da 23 Nisan Coşkusu

Muratlı’da,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı büyük katılım ve coşkuyla kutlandı.Program,Hürriyet meydanı Atatürk heykeline Milli Eğitim müdürlüğünün çelenginin konulması,saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı.
 
 
Ardından ilçe stadındaki etkinliklerle devam etti.Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında,Muratlı Milli Eğitim müdürü İsmail Kurban, “Bugün,Türkiye Büyük millet meclisinin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimize kavuşmanın 95. Yıldönümünü büyük bir coşku,gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
 
23 Nisan,TBMM’NİN açıldığı ilk gün kişisel egemenlik ve yönetimden,ulusal egemenlik ve demokratik yönetime geçiştir.Egemenlik,yönetme yetkisidir.Ulusal egemenlik,yönetme yetkisinin ulusa ait olmasıdır.
 
 
Ulusal egemenlik,milletin kendi kendini idare etmesi,kendisine hükümet edecek siyasi iradeyi,milletvekillerini seçmesi anlamına gelir.Dış güçlere karşı ise,millet birliğini-bütünlüğünü ve bağımsızlığını ifade eder.
Özellikle ülkemize,devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında ,her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine,birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır.
 
Ülkemizin bölünmez bütünlüğü çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız,akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık  düzeyine ulaşmak ve onu aşmaktır.
 
 
Sevgili çocuklar;Kitap insanı,insan dünyayı değiştirir.Kuşlar kanatları ile çırpındıkça yükselir,sizler okudukça yükseleceksiniz.Okumak,ülkemizin geleceği açısından çok önem arz etmektedir.Çünkü,okumayan bir nesil,tarihini öğrenemez,atalarını tanıyamaz,bayramların neyi ifade ettiğini anlattığını kavrayamaz”Dedi. 
 
 
23 Nisan kutlamaları çeşitli halk oyunları,canlandırmalar ve ödül törenlerinin ardından,akşam düzenlenen fener alayıyla son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin