info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geleneksel Malkara Eski Kaşarının Coğrafi İşaretlemesi Projesinde Son Aşama

Geleneksel Malkara Eski Kaşarının Coğrafi İşaretlemesi Projesinde Son Aşama

Süt Dünyası Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gümüş ile Süt Dünyası Dergisi yazarlarından Abdi Kösem, 13 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 10.30'da Başkanlık makamında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u ziyaret ederek kendisi ile bir röportaj gerçekleştirdiler.
 
 
Belediye Meclis Üyesi Cem Özkan, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Oda Genel Sekreteri Sinan Beşer ve Oda Sicil Memuru Gökhan Kurt’un da yer aldığı röportaj ziyaretinde Türkiye’de tanınan, hatta ünü yurt dışına taşan geleneksel Malkara eski kaşar peynirinin coğrafi işaretleme kapsamında koruma altına alınması için yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların son durumu konuşuldu.
 
 
 
Süt Dünyası Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gümüş ile Süt Dünyası Dergisi yazarlarından Abdi Kösem’in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Malkara’da üretilen süt ürünleri, ulusal çapta tanınmakta ve hatta bu ün yurt dışına taşmış durumdadır. Trakya Bölgesi’nde hayvancılık ve süt üretimine bakıldığında kurulan süt işletmelerinin çoğunluğu Malkara’dadır. Malkara, et ve süt üretiminde Tekirdağ’ın merkezidir ve 10 ilçeden daha fazla üretim yapılmaktadır. Bu sebeple biz, Malkara’ya Trakya’nın en modern et entegre tesisini de kuracağız. Ayrıca Hayvancılığı Destekleme Projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de mera ıslah çalışmalarını başlattı ve bu konuya büyük bir bütçe ayırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Belediyemiz ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalarla hayvancılığa çok büyük bir önem vermektedir. Malkara’nın süt ürünleri arasında en önemlisi ve en meşhuru eski kaşar peyniridir. Tadının ve renginin diğerlerinden farklı olması Malkara eski kaşar peynirini başka yerlerdeki peynir çeşitlerinden ayrı kılmaktadır. Malkara eski kaşar peyniri içerdiği yağ, protein, mineral madde ve vitamin içeriği bakımından oldukça besleyici özelliklere sahiptir” diyerek geleneksel süt ürünlerinden Malkara eski kaşar peyniri konusunda açıklamalarda bulundu.
 
 
Malkara’yı kapsayacak çalışmanın son aşaması da tamamlandığında Malkara Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Malkara kaşarı markalaşmış olacak.
Kaynak : Murat Ürtekin