info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Madonna’nın Yeni Albümü Yayınlandı

Çeşitlilikte sınır tanımayan “Rebel Heart” tüm tersliklere rağmen resmen yayımlandı!

Yaşadığı onlarca terslikten sonra 13. albümü Rebel Heart’ı resmen yayımlayabilen Madonna, pop müziği 32 yıl sonra da nasıl şekillendirebildiğini kanıtlıyor. Gizli teması “yeniden keşfediş” olan albüm, sound’undan imajına pop kültürün halihazırda geçirmekte olduğu değişimi körüklüyor.
 
Müziğin en dayanıklı ikonu, ilk albümünde gördüğü ilgiyi hala müthiş bir istikrarla sürdürüyor. Bunu da bir gecede karar verilip, ertesi gün bırakılan yapmacık fikirler veya deneme-yanılma yöntemlerine başvurmadan başarıyor. Genç isimlerin inanılmaz bir evrime tabi tuttukları pop müzikte biraz yaşlanınca, “belirli bir zamanın starı” olarak anılmamak için çıldıran sanatçılardan değil Madonna. Bir zamane rapçisini aniden vasat bir şarkısına ekleyip, ısıtılmış felaketi 1 günde de kliplemiyor o. Yahut ününü kaybetmenin telaşıyla iki sene sonra unutulacağı bariz olan dahi çocuklarla bir araya gelip kendi havasından uzaklaşmıyor. Peki, bu kadın ne yapıyor da hala tahtında tüm heybetiyle oturuyor?
 
Öncelikle, bazı açıklanamayan özellikleri Madonna’nın kendi kompleks hayatı ve kişiliğine, kendine has yaratıcılığına bağlamayı kabul edelim. Açıklanabilen kısım ise 14 dünyaca ünlü yapımcının, 7 değişik takımda rol alarak ortaya 19 kusursuz Madonna şarkısı çıkarmasına dayanıyor. Reggae’den House’a, Hip Hop’tan Avrupai Slow parçalara oldukça geniş bir yelpazeden tek bir ses çıkması ve o sesin de bir Madonna albümü gibi kokması, 32 yıl sonra bir tesadüf olabilir mi?
 
Bol “bitch”li albümün Bitch, I’m Madonna, Unapologetic Bitch veya Veni Vidi Vici gibi yenilmezlik temalı şarkılarından, S.E.X. ve Holy Water gibi kurnaz erotizm barındıran şarkılarına Madonna, hala Like A Virgin’den tanıdığınız kadın. Diplo, Avicii veya Natalia Kills gibi yeni ama ayakları yere sağlam basan müzik profesyonelleriyle çalışan Kraliçe’nin Kanye West imzalı Illuminati’si ise her Madonna albümünden beklenen sosyal mesajlı şarkılara bir örnek. Çünkü Madonna’ya göre Illuminati diye bir şey yok ve “yeni dünya düzeninin kodunu Rihanna da bilmiyor.”
 
32 yıllık evrimin sonucu olan Rebel Heart, dinledikçe kendini gösteren şarkılarıyla da sürpriz faktöründen ödün vermiyor. Birkaç tekrardan sonra bağımlılık yaratacak şarkılarla dolu albüm, özünde dinleyiciyi kendinden geçirecek bir kulaklık yolculuğu vaat ediyor. Diğer yandan, kulüplerde çalınan tek atımlık şarkılar gibi birdenbire kanınıza girebilmesine rağmen, katman katman farklı renkler ve desenlerini açan Living For Love ve Iconic gibi şarkılarla kendisinden beklenen Dans albümü tadını da veriyor.
 
Günün sonunda Madonna, Rebel Heart’la sanat hayatının ta ilk gününde istediği şeyi tekrar ediyor: Sevgi. İlk albümden beri sevgiyi ve aşkı her şeyden üstün tutan, izleyicisinden de sadece onu isteyen Popun Kraliçesi, özetle hala aşk için yaşıyor.