info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halim Orta, Su ve Fatura Sorunu Çözülecek

Teski Daire Başkanı Halim Orta, Tekirdağ ve İlçelerinin Su ve Fatura Sorunu Çözülecek

Bir süredir Tekirdağ su ve kanalizasyon hizmetleri (TESKİ) daire başkanlığı tarafından oluşan sıkıntılar gündeme geliyordu.Bu konuda haber merkezimize bir açıklama yapan TESKİ daire başkanı Halim Orta,su hizmetleriyle ilgili sıkıntıları gündeme getirdi.Öncelikle üç yıldır gündeme getirdiğimiz sulardaki zararlı madde ve ağır metaller konusunda bilgilendirme yapan Orta,içtiğimiz su kuyularında BOR,KROM VE ARSENİK maddelerinin bazı kesimlerde yüksek olmasına rağmen,göreve geldikten sonra bu seviyelerin tehlike sınırının altına düşürüldüğünü söyledi.
Mahalle olan köylerin, (başta Muratlı-Yeşilsırt mahallesi olmak üzere) derelere akan foseptiğinin önlenmesi ve kanalizasyon çalışmalarrının yapılacağını ve bu işlemin imkan dahilinde en kısa zamanda gerçekleştirileceğini beyan etti.
 
 
Büyükşehire geçişte su faturalarından yüksek bedel alınmasıyla ilgili bir açıklama da yapan Halim Orta, “Büyükşehir olmanın ardından,su fiyatlarının belirlenmesi için geçen süre aylık limiti geçince,iki veya üç aylık faturalarda 20 tona kadar 1. Kademeden,20 ton üzeri 2. Kademeden zamlı ücret alındı.Sayaç okumadaki gecikmeden dolayı fazla ödenen fatura ücretleri müracaat halinde abonelere ödenecektir.Biz TESKİ ekibi  olarak,vatandaşların sıkıntısını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz.Fakat bu sıkıntılar yalnız büyükşehir  belediye başkanı veya TESKİ’NİN sorunu değil,büyükşehire geçiş döneminde oluşan sorunlardır.Bunların da üstesinden geleceğiz.” Dedi.Ardından TESKİ personeli topluca  çekilen fotoğrafla,hizmet için birliktelik mesajı  verdi.
Kaynak : Murat Ürtekin