info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Artık Bir Müze Var

Demir: “Geçmişini unutmayan geleceğine daha sıkı sarılır”

Tüm Kastamonulular Derneği (Tümkasder) Genel Başkan Yardımcısı Özcan Demir, Tümkasder Müzesine ziyaretlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, Kastamonu’muzun 19 ilçesinin köylerinden ayrı ayrı toplanan 280 çeşit nostaljik ve tarihsel değeri olan ürünleri, Şeyhsinan mh. (muhtarlık yanı) Güney cd. No: 14 Çorlu adresinde ücretsiz olarak ziyarete açtık.
 
 
Dirgen, düven, gaz lambası, kömürlü ütü, beşik, yayık, çıkrık, pekmez küpü, iplik terazi, bahçe, mutfak, kıyafet ve evde birkaç kuşak öncesine kadar kullanılan, hayatın bir parçası olan ürünleri toparlayarak herkesin gezip görebileceği, geçmişinden dersler çıkarabileceği, geleceğe köprü olabilecek bir kültürel mirası ortaya koyduk. Bizim amacımız özellikle genç neslimizin geçmişleriyle yüzleşebilecekleri bir kültür harmanını sergileyebilmek, geçmişle gelecek arasında önemli bir kültürel köprüyü kurabilmektir” dedi.
 
 
 
Dedelerinin, babalarının ve birkaç kuşak öncesindeki atalarının, tahmini olarak 1800 ile 1970 yılları arasında kullandıkları eşyaların çok büyük bir titizlikle ve itinayla toplanarak Tümkasder Müzesine kazandırıldığını belirten Özcan Demir, “Bu kültürel girişim, sadece Kastamonuluların değil, aynı zamanda tüm Türkiye’de yaşayan, ortak kültür tarihinden beslendiğimiz tüm kardeşlerimizin geçmişiyle yüzleştiği bir çaba olmuştur” diye konuştu. 
 
Özcan Demir, günlük 150 ila 200 kişinin ziyaret ettiği Tümkasder Müzesinde amacımız, Tümkasder in kuruluş misyonuna ve vizyonuna uygun çalışmaların ecdadımızın yadigarı olan her şeyin tanıtılması yönünde bir perspektifi sağlayabilmektir. Tarihinden beslenen, ecdadını unutmayan nesiller, geleceğe emin adımlarla yürürler. Ecdad yadigarı olan her şey, bizim kültürümüzdür, örfümüzdür, ananemizdir” açıklamasını yaptı. 
Kaynak : Murat Ürtekin