info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul Yıkamadı Tekirdağ Yıkıyor

Tekirdağ limanının yanındaki meşhur balık-ekmek satış yerleri ve çay bahçeleri Tekirdağ’ı Tekirdağ yapan en önemli unsurlardan biridir.

Tekirdağ’a gelen kişiler,burada balık-ekmek yemedikleri zaman,Tekirdağ’ı gezmemiş ve denizin o muhteşem havasındaki açlıklarını tamamen tatmin etmiş sayılmazlar.
 
Şimdi bu muhteşem yerleri,Süleymanpaşa  belediye başkanı Ekrem Eşkinat yıkmak için hummalı bir çalışma yürütmektedir.Ne üzücüdür ki,bu konuda Büyükşehirden onay çıkmış.Buraları adeta bir ticaret merkezi haline getirilerek,sahilin dokusu yok edilmeye çalışılıyor.Yalnız bilinmeyen bir şey var ki,buraya yapılacak yatırım,olası bir depremde heba olup gidecek.
 
Bundan yaklaşık bir ay önce,Çorlu kent konseyinin gerçekleştirdiği deprem panelinde,CHP Tekirdağ milletvekili Dr. Candan Yüceer’in de katıldığı toplantıda,CHP İstanbul milletvekili ve Jeoloji profesörü Profesör doktor Haluk Eyidoğan’ın gösterdiği deprem şemasında,Tekirdağ’ın tam ortasında iki adet kırmızı fay hattı gösterilmişti.Bu toplantıda yapılan konuşmada,olası bir depremde,sahilin orduevine kadar olan kısmının dolgu olması nedeniyle,denize akıp gideceği gözler önüne serildi.
 
 
Bu şartlarda,Süleymanpaşa belediyesinin sahili komple yıkarak buraları imarlaştırması sonucunda,olası bir depremde ne olacağı aşikardır.
Ayrıca,İstanbul büyükşehir belediyesi,yıllarca Sirkeci’deki balık-ekmek satış yerlerini kaldırmaya çalışmış ve muvaffak olamamışken,Süleymanpaşa belediyesi’nin sahildeki balık halini,balık-ekmek satış yerlerini ve çay bahçelerini yıktığı takdirde,ne gibi bir tepki olacağı merak konusudur.Vatandaş, “Tekirdağ’ın o kadar sorunu varken,sayın başkan neden sahile bu kadar taktı?önce bizim temel sorunumuz olan trafik altyapı ve yollarımızı yapsın.”Demektedirler. Halk, yıkım ve tepkileri merakla beklerken,sahilde yapılacak böyle bir çalışmaya sıcak bakmıyor.
Kaynak : Murat Ürtekin