info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TESAD Söyleşi Düzenledi

Kısa adı Tesad olan Tekirdağ Edebiyatçılar ve Sanatçılar Derneği, Muratlı Mesleki Teknik lisede (METEM) bir söyleşi düzenledi.

Dernek adına, “HAZEL” adlı kitabıyla büyük bir ivme yakalayan yazar Tayfun Şahin ve derneğin basın ve halkla ilişkilerden sorumlu üyesi şair Murat Ürtekin söyleşiye katılarak, öğrencilere yazarlık ve şairlikte temel öğeler ve öğrencileri edebiyata özendirme açısından bilgilendirme için fikir alışverişinde bulundu.
 
Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Şenel Atılgan, “edebiyat, çocuklarımızın geleceğine yön veren kültürel değerlerin en önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle, bu sanata gönül vermiş,yazarlarımızı, şairlerimizi öğrencilerimizle buluşturarak, gelecekte kültürel ve edebi alanda daha verimli olmalarını arzu ediyoruz. Bu bağlamda, şiir ve romanlarıyla edebiyat dünyasına katkıda bulunan yazarlarımız ve şairlerimizle bir araya gelmek, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu konuda bizlere destek olan başta ilçe Kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüz olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
 
Şenel Atılgan’ın konuşmasından sonra öğrencilere yazarlık ve edebiyat konusunda bir konuşma yapan Yazar Tayfun Şahin, “Yazılan her kitap, edebiyat dünyasına eklenmiş bir yapıtaşıdır. Kitap, sadece yazmış olmak için yazılmaz. Okuyucuya ifade etmek istediklerinizi yansıtmasını bilmelisiniz. O zaman gerçek anlamda bir yazar olabilirsiniz. Aksi halde, bu sadece sayfaları dolduran kelimelerden ibaret kalır. Ben “Hazel”i yazdığımdan altı ay sonra yayıncım tüm kitapları satmıyor diye geri getirip kapıma yıkmıştı. Oysa şimdi, bu kitap her kesim tarafından bir fenomen haline geldi. Bu da gösteriyor ki,yazmaktan asla yılmayın. Dernek olarak yeni yeteneklere de yer vereceğiz. Bundan sonra yapacağımız her etkinliğie yetenekli bir arkadaşımızı davet edeceğiz. Örneğin bir sonraki söyleşimizde Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören iki arkadaşımız keman çalarak etkinliğe ayrı bir değer katacak.” Dedi.
 
Ardından öğrencilere şiir hakkında açıklamalarda bulunan Şair Murat Ürtekin, “Şiir, duyguların dışa vurumudur. Aşkı, sevgiyi, özlemi, nefreti hatta şiddeti ifade etmenin en önemli yansımasını karşınızdakine ifade eden en önemli olgudur.İnsanlar, çoğu zaman sevgi veya nefretlerini dışa vurmakta tereddüt ederler veya cesaret edemezler. İşte bu noktada en önemli araç şiirdir. Sevgiliye söyleyemediğini, ebeveynlerine açamadığı düşüncelerini veya günlük hayattaki gizli haykırışlarını ifade eden tek tercüman şiirdir. Duygularınıza şiirle hayat verin.İşte o an huzura kavuşursunuz.”Dedi. Program, okul müdürü Şenel Atılgan’ın sanatçılara çiçek sunumuyla sona erdi.