info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Erzurumlular Derneği Gazze Saldırılarını Protesto Etti

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve bazı vatandaşlar İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen programda Gazze ve Filistin başta olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için dua edildi. Programda konuşma yapan Genç Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın, "Gazze ağlıyor. Ramazan ayındayız. Hani rahmet, mağfiret ayı. Hani paylaşma ayı. Bizler evimizde rahat bir şekilde orucumuzu açıyor, sahura ise davullar eşliğinde kalkıyoruz. Oysa Filistin bombalarla yatıp kalkıyor. Gazze kanayan yaramız. Küffar çoluk çocuk demeden bombalıyor" dedi. 
Artık uyanmanın vakti geldiğini dile getiren Akın, "Artık cihatsa cihat olmalı. Gazze ağlıyor, ancak İslam alemi uyumaya devam ediyor. Bugün Filistin, yarın Türkiye. Artık Yahudilerin Gazze’den elini çekmesini istiyoruz. Küffar’a destek çıkan oluyor da Gazze’ye neden diye sahip çıkmıyoruz? Gazze’de çocuklar yetim, anneler ise çaresizdir. Uyan kardeşim, kardeşlerin can çekişiyor. Zalimin yaptığı yanına kalmayacaktır. Elbet bir gün Allah tarafından bu yapılanların hesabı sorulacaktır. Haksızlığa göz yuman, haksızlığı yapan gibidir. Elhamdülillah biz haksızlığa göz yummayacağız" ifadelerini kaydetti.
Gazze’de zulüm gören Müslümanlara destek olmak için düzenlenen eyleme katılımın az olmasına büyük tepki gösteren Akın, "Bugün tüm Çerkezköy’ün burada olması gerekiyordu. Katılım fazla olmalıydı" dedi.