info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversite Öğrencileri Güzel Bir Dünya İçin Fidan Dikti

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım 1 ve 2’nci sınıf ikinci öğretim öğrencileri 50 adet selvi fidanını ağaçlandırma projesi kapsamında toprağa ekti.

Dikim törenine ÇEMYO Müdürü Prof.Dr. Ercan Buluş, Öğretim Görevlileri Özlem Berkdemir ile Taha Aslanlı, Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri ve Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu ile çalışanlar katıldı. 
 
Halkla İlişkiler öğrencisi Zeynep Özayyıldız tarafından organize edilen projede Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu, öğrencilere selvi fidanlarının nasıl dikilmesi gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Ferhatoğlu, fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar ve bölgenin toprak yapısı hakkında öğrencilere bilgiler verirken, yapılan bu tür faaliyetlerin ormanların oluşumunda ve gelişiminde çok önemli olduğu ifade etti.
 
Çerkezköy Orman İşletme Şefliği tarafından dağıtılan 50 adet selvi fidanını kazılan çukurlara eken öğrenciler diktikleri fidanlara isimleri yazılı künyeleri de bağladı. Fidan dikimi renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler geleceğe güzel bir dünya bırakmak istediklerini belirtti.
Öğrencilerin dikim yaptığı bölge Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan yeşil alan oldu.